Friday, August 28, 2009

UP DATE! up date!

wah! lamenye aku dah x update..
xde line tenet r kat sini.. borim gler xdapat on9..
ade line wireless tp xdpt connect pn.. tension betoi..
at last! ble dah xtahan.. noow! here i am tuk mengupdate blog.. haha.. (gler nie.. sebab dah hepi bangat!)

hmm.. mgu nie dah cukup 2 mgu aku start class..
dalam 2 mgu, byak gler keje..
tension yang amat ari2 blik lewat..
dah la class amat pack.. sampai nk rehat pn xsempat..(sedey dow)

tp dalam aku sebuk2 pn, ktorg smpat ag kuar bershopim..
barang2 keperluang dah abes la katekan..
kuar xjauh pn.. juz pegi tanjung malim kesayangan bdak2 UPSI n POly.. haha

dalam kelas pn ktorg smpat menglamourkan diri.. mcm la xknal kitorng nie.. antu bergambar la katekan..


tp best r.. ble dapat jupe mmbe2 lame blik..kerinduan terhadap dieorg terubat jgk! yey!

petikan tangan
;

ainieツ



Saturday, August 15, 2009

mo OD HARI nie

mood: happy..+ teruja..
status: malas yang amat..

nk blik Tanjung Malim esok pagi..
yey! dah rindu dah nk jupe org2 disana..

tapi satu jer masalah aku sekarang.. : malas nk mengemas..
sifat malas yang tu xdapat aku nk lupuskan la.. hoho
petikan tangan ;

ainieツ



Thursday, August 13, 2009

Hospital lagi...

hospital lagi..
malasnye nk pegi sane..
pegi juz nk p dapatkan MC jer lagi..
dah la ramai yang sakit skg nie.. mlas la nk menrowdedkan diri disana..

mood: tension!
status: penim + ngntuk + bising

doctor tarak sebab p mesyuarat.. patient ramai.. sume sakit..
dah la ramai.. wat bising plak.. penim pale aku dok situ lame2..

ngah syok ketidoran sambil menunggu tu.. mmbe lama menjelma..
wah! makin tinggi dah dy.. makin ganteng.. dulu mnja tau dy..
yela.. kat skola tu, maknya cikgu.. tmbh plak ade abang kembar.. haha
memori lame berputik kembali..

jupe doctor.. kene check darah! argh! mende yang aku tidak mahu kene buat jugak!
amik kau! haha..
YEs! kesihatan aku semakin memulihkan dri.. hehe..ALHAMDULILLAH..

trimas doc! dapat lagi 2 hari MC.. doc ne baek tau.. xbercakap panjang..
baeknye doc! shayang doc! ops!!.. haha
slesai sume..pukul 6 bru smpai umah.. lamenye pegi jupe doc.. lame menunggu!


petikan tangan ;

ainieツ


Monday, August 10, 2009

UBAT

mood : sedih + sedikit ..........
status : demam sedikit berkurangan..

teman2 clas pegi blaja.. aku lak duk lam kete blik klate..
huhu.. ketinggalan la aku..
nasib2.. nk wat camne dah nk demam..

smpai klantan lewat petang.. malam terus aku dibawa umi n abah ke hospital..
nk dapatkan MC..
dapat la aku rehat 3 hari.. tp ubat yang wajib dimakan bertambah la plak.. hoho..
masalah timbul: MAKAN UBAT!!


petikan tangan ;

ainieツ

Sunday, August 9, 2009

sambung cuti

aku blik tnjung malim juz untuk hantar barang2 jer..
yela.. demam agy kan.. umi dah kompemkn ngan pensyarah aku yang aku xdapat dtg kelas nt sebab demam..

sedih aku nk tgl kelas.. tp nk wat camne.. demam xelok lagi..
smbung cuti lagi la aku.. huhu


petikan tangan ;

ainieツ

Saturday, August 8, 2009

GE RAM!

demam2 pn sempat agy aku ikut umi abah p NILAI..
shopim punye pasal..sanggup aku ikut skali walaupun demam..
xpadan ngan demam aku nie.. huhu..

paling aku xsuke pakai mask! padah nk ikut sgt.. haha..
aku macam org asing la plak kat situ.. sebab aku sorg jer pakai mask..
xke pelik org tgk aku.. tp demam pnye pasal aku pakai la..
untuk kebaikan aku jgk..

byk jgk umi shopim.. GERAM aku nk amik gmbr glagat umi,cikla n bdk2 nie menyibukkan diri bershopim.. tp sebab aku demam.. aku jadi xde mood nk berphotografi..
klo x, maunye aku amik sume gmbr2.. bia penuh aku letakkan kat sini..

lepas bebyk helai kain dibeli.. yela.. syurga kaen kan kat sini.. rambang mata la jadinye..
kitorg blik umah la.. ape lagi.. sume dah keletihan kan.. tp sebelum tu, singgah umah ayahsu dlu kat Putra Height..(betul ke x tau aku eja nie..) lepak kat situ 3-4 jam.. then smbung perjalanan blik..

terkejut aku arini bile tau 4org mmbe umah aku demam.. umi gusar.. dalam 2 nk kasi aku blik behrang ke x.. takut makin melarat lagi demam aku nie..


petikan tangan ;

ainieツ

Friday, August 7, 2009

Ade SALE ke??

lepas shari aku lepak kat umah ayah teh..umi abah aku sampai..

pagi nie, aku bangun ngan rase xsehat..
lepas telan panadol sbjik..(mcm bdak kecik la plak makan ubat sbijik jer..mane nk tahan), aku siap2 nk kuar..
umi kate nk ke IKEA..(dgr2 kat radio, IKEA ade jualan murah.. persoalannya skrg.. MURAH Ke??)

smpai di IKEA.. ternyata brg2 tersebut hanyalah murah pada sesetengah brg shj.. haha..
xdek maknenye nk membeli.. huhu..
alih2 pegi cari kerusi untuk abah jer.. tu pun nasib baek dy kasi sale untuk yang tu..

aku amat lah borim berada di sana.. yela..tempat org tue shopim..xde keje, alih2 aku suruh adik2 aku masuk lam troli..xde la aku keletihan mengejar dyorg..


lepas satu bangunan K:A:M:I meround.. K:A:M:I makan2 tepi laluan org lalu lalang (xde tmpt duduk larh!) smbil makan hot dog ikea.. nk cari eskem mulanya.. tp kehabisan la plak.. (camne ye eskem pn bley abes..bknnye ktorg pegi lewat pn, still tengah hari tu).. lepas tu masuk IKANO plak.. wat2 muke mcm xpenah masuk sebenarnye..yela.. dah borim dok round ikea jerk.. Dalam tu kami meround jer.. xde membeli apa pn..

Akhirnya K:A:M:I dapat melepaskan diri dari IKEA (pdhal xde sape yang hambat pn..)pegi plak JJ Wangsa Maju.. tu pun saje2 nk p cari bju tuk raya..
kat luar syok jer tgk MEGA SALE!.. alih2 masuk dalam tu.. korok mung SALE!.. xdok jejas pn harga.. xmembeli la kitorg time tu.. Beli brg yg hanya K:A:M:I jer yang tahu.. hehe..

Lepas dARI situ, K:A:M:I pegi menziarah MAMI kat gombak.. aku dah rase laen dah time tu.. panas habis.. badan xlarat pn.. aku sempat tidow lagi kat umah MAMI.. nasib baek dyorg xde kate pape..

balik jer umah ayah teh, aku terus xdapat bgn.. demam aku makin melarat.. malamnye aku pegi klinik ngan umi n abah.,. amat menakutkan la kalu demam time2 skrg nie.. dah la ramai yang tgh tgu giliran nk jupe doc..


petikan tangan ;

ainieツ

Wednesday, August 5, 2009

setel..

smpai Umah sewa smlm dh dkat2 kul 6.. Tensi0n bet0l ak smlm sbb xley tdo.. Kne kac0 ngan pakcik india yg tdo berdengkur spnjg jln.. Smpai keblakg dgr.. Huhu..

Hmm.. Leps tu kt0rg rmai2 pegi p0ly.. Nk dftr blik msuk sem bru.. Penat lelah kt0rg wt rep0rt spnjg cuti aritu berbal0i slepas rep0rt kt0rg dtrime..

Lepas setel sume, ktrg blik umah sewa.. Kemaskan brg2 yg berantakan kat umah tu.. Tensi0n yg amat hanya kt0rg jer yg tau ble tgk umah tu.. Kt0rg kasi umah tu el0k jer.. Akhr dpt kt kt0rg blik mkin xel0k.. Mne r xtensi0n.. Huhu..
Dsebbkan klas isnin bru strt, ak n mmbe2 blik umah r.. D0k umah sewa pn bkn dpt makan p0n.. S0, blik la kt0rg.. Hehe..


petikan tangan ;

ainieツ

Tuesday, August 4, 2009

bye2 for awhile... huhu..

malam nie ak dah nk blik tnjg...
berat hati nk tgl tenet.. huhu..
kau la teman hidupku..
walaupun kau tiada... aku tetap akan dapat teruskan hidup.. huahuahua!
sob..sob..sob..


petikan tangan ;

ainieツ

Monday, August 3, 2009

terengganu OK!

arini ak n famili ikut rombongan tenangkan fkiran student skula abah ak.
kire bwak bdak target tuk UPSR la..
xjauh pn pegi.. terengganu jer.. pegi blik hari..
bia gmbr berbicara la ye.. ase malas la plak nk menaip.. kering idea..
skit2 bley la..










petikan tangan ;

ainieツ

Saturday, August 1, 2009

bby boiCYANG.. Hehe..

lepas bby cazen ak lahir.. arini bru ak dapat tgk dye..
wa.. dy mmg kiut! putih yg amat..
tp merah sebab still newborn..
geramnye ak tgk!!

nie namenye Shamin Amsyar b. Mohammad Syazewan.. comel kan3!??


petikan tangan ;

ainieツ