Friday, July 31, 2009

Oh Dunia! here I come...

arini pagi2 lg ak dah kuar ngan umi..
kuar p pasar borong wakaf che yeh!..
nk bli brg2 wat laksa,..
yeye! makan laksa.. smbil2 tu ak shupim tudung la tuk ciknab..
ngah syok shupim, makcik ak kol suh umi blik..

knape ye suh blik????
upe2nye ciksu ak sakit perut nk bersalin..

haha.. bru jer sampai smlm dr Melaka, arini dah terus sakit nk bersalin..
pandai bby tu settim time.. xnak papa dy blik mlaka awal2 la tu..
heehehe..:)

ak n umi blik la umah tokma ak.. nk p tgk ciksu camne..
umi ni nurse.. tu la ape2 sakit, famli ty pendapat dy dlu..
org yg lebih arif lla katekan.. hoho(gelak jahat jap)

pas tu bawak ciksu p hospital.. kire2 tgh ari jgk la..
ak xikut.. ak dok umah jer.. syok2 makan laksa.. agpn kalo ikut skg belum tentu bersalin terus..

petang tu, umi blik dy cakap ciksu dah bersalin..
bby boi! hehe.. sukenye.. tmbah lagi sorg guy dalam famili ISmail DerAman.. hehe..
welcome to da world boi!! be a gud guy ya one day!
ak nk p tgk bby, tp xpe la.. tgu blik umah la..
lg syok nk gomol bby tu.. hehe..


petikan tangan ;

ainieツ

Thursday, July 30, 2009

abah blanje.. best!

malam nie kuar makan.. best.. kuar makan ramai2 ngan famili..
abah blanje makan pizza.. huhu.. best woo!!(mcm xpenah mkn pizza la plak)

ni sje jer nk menggelamourkan diri sebelum makan.. yela..
ye la.. dah tuan pnye belog ni gler cam.. so, adik bradiknye pn gle gak la.. gle glam... hehe




b4 makan, lupe lak nk amik gmbr makanan tu..
perut dah lapor mmg la xigt ape dah.. hehe.. sedar2 dah licin.. gmbr licin pn jd la.. huhu


angah yang sudah kekenyangan..

then pastu blik umah.. smpai umah lam kul 10 lebih gk la..
adik2 aku ade yg tertidow dlam kete pn ade.. kemengantokan disebabkan kekenyanga.. hoho
temkieu abah coz blanje makan pizza..
laen kali blanje lg ye..
hehe...


petikan tangan ;

ainieツ

Wednesday, July 29, 2009

ronda2 tgh panas.. huuhu

ak dah nk blik tanjung malim dah..
ase malas la plak..
tp nk jupe frens r sblm pegi sane..
lepas setel sume, arini ak kuar nga dyorg!

yey! dah lame xlepak ngan dyorg.. xsempat dow.. masim2 bz++..(buget jer lebih haha..)

jupe kat kb jer.. sebab dah blur yang amat sebab xtau nk p mane..
puas difikirkan dah!
last2.. 2 tempat makan kitorg msuk..
mule2 A&W.. masuk minum2 jer.. smbil2 sejukkan badan.. haha...(udang sebalik batu nie..)


nrul smpai.. kitorng terkejut beruk! haha.. tgk nurul bwak bdk.. haha uzair name bdk tu.. kiut bangat.. cubit pn best.. haha..

ni plak ktorng nk berpindah tmpat mkn.. xjauh jer.. MC'd kat sebelah sinun jer.. nk mkn A&W xsedap.. mahal lak tu.. rela berjalan tgh panas semata2 nk makan.. hehe..


gmbr nie plak time nk tgu mc'value lunch.. tgu kejap jer.. tp ramai yg membeli.. lmbt gak mkn..(lebong skit.. hehe)


petikan tangan ;

ainieツ

Tuesday, July 28, 2009

Shupim! Shupim! Shupim!


"barang dapur habis" umi..

tibe2 umi cakap camtu kat aku tgh hari tadi.. aku pn ape lagi la..

"jom shopim, burim nie.. jom r.." aku..

amik kesempatan di atas kesempitan yang ade la..
sebenarnya ak nie tengah berada dalam keadaan yang tension teramat la jgk..

ye r.. ari2 dok ngadap lappy aku nie.. jemu la jgk aku rase..
nk jgk cari ketenangan yg laen.. pulak tu, penim kpale aku ble dok ngadap bende nie jer..

lepas berjaya melepaskan rintangan untuk membodek abah!..ptg td kitorg kuar shupim brgn dapur.. nk memenuhkan kembali brg2 yang telah mengosong dalam kabinet rumah.. hoho..

jalan pnye jalan..(ngan kete yek! bkn jln kaki.) smpai la kami di tempat g diberi nama tesco..
asal silah tesco dapat name tidak ku ketahui..

shupim pnye shupim.. aku keboringan sebab jd jong tolak troli :[ (nasib2.. sape suh ikut.. kan dah jadi jong tolak troli tu.. padan muka! :D) last2 aku melarikan alin tuk ikut aku meronda sekitar build tesco.. manyak kedai kami masuk tuk menjamu mate.. bkn tuk membeli ye! no money no shuppim! hoho kesian kat aku..

ronda pnye ronda.. alin ajak masuk parkway! haha.. dye dah jupe brg yang menarik perhatian dye.. ni ha! tgk nie..

tenggelam dye dok dgn teli bear tu.. hoho.. mulanye mmg igt dye tenggelam terus pn.. haha..:D
aku belikan dye skaf pink kat dye.. suke yang amat la.. sebab dye mane penah ade skaf.. ade pun dye kate dah tercabut bulu.. hoho.. tp xpe.. walaupun xde duit.. belikan la.. nk beli bear tu xmampu.. huhu..

masuk tesco blik then cari abah n umi.. dyorg dah setel pn memilih juz nk tgu byr jer..

then blik umah la pastu.. blik makan pedak goreng.. hmm.. yum2!


petikan tangan ;

ainieツ

Mespes mrajuk ngan aku kot??

mood: penim-penim lalat..
status: ngantok dan still pikir nape mespes aku xley nk bkak di umah tp kat umah atok boley..

entry nie same ngan entry sblm nie..
mespes nie nape ha?
ape masalah dy ngan ak?
ak bknnye ade wat salah pn ngan dy!
bengang gler ak!! argh!!
bodo r ko nie!


petikan tangan ;

ainieツ


Monday, July 27, 2009

blog..

My blog is undermaintanence..
thank u..


petikan tangan ;

ainieツ

Sunday, July 26, 2009

H:E:P:I :)

report is otw nk siap!

yey! tgl satu bab jer lg..
xyah pk manyak dah sal report sat g!

mood: very da hepi..
status: still thinking ble nk wat yg ag 1 bab tu! hehe :-)



petikan tangan ;

ainieツ

WHY??

mood : TENSION!
status : benci! benci! benci!

mengapa!?

sharian xdapat bkak myspace.. asyik2 load error..
mengom apo?? puah belek doh! xtau jgk bakpo.. argh!!

y?y?y?

smpai hati ko mespes.. ko wat aku camni!
malas baek doh!!


petikan tangan ;

ainieツ


Friday, July 24, 2009

buah-buahan tempatan..

makan buah! yey!
arini famili aku ramai2 pakat pegi kebun atokku kat Pulai Condong..
tp aku x ikut la.. sbb smlm aku tdo lewat n aku pegi kalo aku pegi sana lg la aku letih..

hmm.. dok umah sorg.. lepak2 jer kat bilik..
dyorg blik, bwak blik buah yg byk..

makan buah la kitorg arini..
buah doyan ade.. buah setoo ade.. buah moktee pn ade..tmbh2 lg buah pedok pn ade gakk! hoho..

doyan = durian
setoo = manggis
moktee = rambutan
pedok = cempedak la.. hik3!

p/s: arini kenyang dgn makan buah jerk! eeerrrkk!! (sendawa.. sorie.. hehe)


petikan tangan ;

ainieツ

Thursday, July 23, 2009

hari yang M:A:L:A:S

bz la skg!
pemalas yang amat la aku nie..
slalu jer nk wat keje last minit..
tu pn smpat ag nk maen2.na. ish!
aini! sedar2 la..
time makin dekat.. jgn menyesal kemudian hari sudah la!





p/s: udah2 la tu malasnye.. cepat siap keje tu, bley update slalu blog ko nie ha!

petikan tangan ;

ainieツ

Sunday, July 19, 2009

adakah aku akan lulus??

arini aku test kete.. huhu.. berdebar yang amat dow! org kate makcik n pakcik JPJ nie kdekut nk kasi mark! mntk2 la aku dpt makcik o pakcik yang baik ek!
time ni la akan ku tunjuk kehandalan aku (handal kew??)

segala yang diajar oleh cikgu2 akan ku praktikkan..

setelah kaki aku kesejukkan sebab knalim yang amat.. no. aku dipanggil!
argh! mintak2 la lulus....

akhirnya.. aku telah lulus dgn cemerlangnya.. hua3!
yey! xyah pegi dah blaja kete... yes!


petikan tangan ;

ainieツ

Thursday, July 9, 2009

arini umi ak terkejut..

hehe.. arini umi ak terkejut tau.. yela, ak blik dari blaja kete pukul 12..
slalunye mane ade dapat blik awal camni.. pukul 1 lebih slalunya.. kadng2 pukul 3 pn ade tau.. hoho.. ape2 pn ak suka sgt arini sebab bley blik awal.. hai! boring2 nie.. sempat ak snap 3 kpg gmbr.. ni ha! tgk la..

payung2 yg menyibukkan pemandangan ke padang.. huhu.. panaskan3???

muka saim2 ku yang kebosanan dan ketensionan.. termasuk ngan ak..
p/s: gmbr curik nie.. hehe.. sori ya bro n sis!

petikan tangan ;

ainieツ

Wednesday, July 8, 2009

CUAK habis!

arini tmpt blaja kete ak pn ade story.. kitorg maen kejar2 ngan makcik pakcik JPJ...
dyorg dok nyibuk jer kt sane.. ak nk blaja pn xsenang.. dapat wt round jer.. parking n bukit xdpt pn.. argh! tension btol ble igtkan.. rase nk pegi maki jer kt peg. tu...

dah la time dy msuk pdg tu, ak ngah tgu turn nk blaja.. dah la ak nk pegi ke tgh tu panas, nk blik sana plak PANAS.. tanpa blaja pape tu la yg membuatkan ak tension..

dalam marah2 pn.. bos ade blnja CPT.. bg sejukkan diri plajar2 dy.. hehe.. pandaikan bos tu..
pandai bodek!! haha!!!... skali pk lawak gak bos tu..

kalo korang nk tau.. sume cikgu2 yang mengajar bermuka cuak!.. ye la takut kne saman n melayang la duit RM600.. hoh.. manyak tu..
rugi gler ak xbwk kamera.. kalo x, bley jer tgkp gmbr cikgu2 yang bermuka cuak!! hehe..

insyaALLAh laen kali ak amik gmbr ye..! hehe..


petikan tangan ;

ainieツ

Saturday, July 4, 2009

kepanasan yang memeningkan..

hmm.. cuti nie ak kne blaja kete la.. smbung wt lesen yg ak tertangguh slame 5 bln...
huhu.. jgn terkejut tau.. sebab lg lame dri aku pn ade tau..!

spnjg ari-ari ak dok blaja nie, ak mmg kne dok berjemur di tgh panas.. yela, skg nie kan musim panas.. naik lebam muka ak yang dah sememangnye dah lebam nie.. haha..
dah la tu, ari2 balik lewat.. sedih dow dok terdampar kat sana.. dok igt nk blik umah jer slalu, tp xbley sbb ckgu xarrange blik camne.. yang cikgu tu tau juz membilang, membilang dan membilang lagi.. tak penah nk pandai pn dy membilang.. hehe.. padahal, dy patu kasi blik awal2 ag.. ksian kt ak n saim2 kne dok sane..

last2 ak berpakat ngan dak yang blaja kete skali tu tuk report kt bos besar yang ari2 blik lewat.. petang tu ak suh abah ak yang ckp ngan bos tuk tanya bakpo kelik lewat sokmo.. hmm.. ntahla.. lepas nie dapat blik awal ke x.. arap2 bley la.. letih dok tgu kat sane ari2.. huhu


petikan tangan ;

ainieツ