Friday, October 29, 2010

BEFDAY girl..=)

Tanggal 29 Oktober tahun dy dilahirkan.. ade sorg girl ne keluar dr perut mak dy.. name dia Puteri Noor Mastura BT Megat Mohd Noor..

hamboii! panjangnye name.. semput aku nk taip.! 

ni ha orgnyer.. (klik pd image tuk link ke blog dye)


HAPPY BIRTHDAY TO you..

HAPPY BIRTHDAY TO you..

HAPPY BIRTHDAY TO putut..

HAPPY BIRTDAY TO you..


ni la hadiah yg xseberapa dari kami.. no kek yer!.. why?? majoriti dari kami xmakan kek.. so, dari membazir.. baek beli makanan yg kompem2 semua makan kan?? bgus x idea ASMA tu?? hehe.. kad pun wat last2 minit.. walaupun last minit tetap menjadi jgk k..!


ekceli.. put share birthday arini ngan kazen aku MALISSA ADLIN dan juga mmbe skola pendah aku dulu.. FAIZ FAUZAN.. 

HAPPY BIRTHDAY TO ALL...


petikan tangan ;
ainieツ

Thursday, October 28, 2010

A day of P R E S E N T A T I O N..=)

Present esemen BENM arini.. gler debar aku.. sejuk kaki tgn.. nak kate class tu ade ekon, xde la plak.. sbb ekon xcentralize dgn betul.. hmm... DUP DAP..DUP DAP...
plak tu pg td xsempat nk brekpes.. campur la ngan perut lapor! adoyai! ni mmg dugaan aku kalu nk present.. bende yg pling aku xsuke.. huhu...

kami present pkul3.50ptg... tepat jer pkul 4ptg.. kami blah naek krete cari gerai mknn..hoho.. buat muke slumber jer keluar kelas.. heheツ
nk wat camne.. kami kelaparan.. semuanya belum makn tu... kalu la pose, buley pahala jgk.. hehe.. usya pnye usya, kami decide nk p minum coconut shake Durian Tunngal.. dekat ngan Go Kart beso! org kate best.. xtau la.. ni nk p try lah nie..=)


coconut shake ngan choc rice.. waalla!.. bese jer kesedapan dy..

Sambil tgu mee grg bsah n kue tiaw grg basah, kami pekena nie dlu..
best grg pisang.. popia=(


Gambar2 bdak kelaparan..

Fana yg kelaparan.. hihihツ


Put ngan gaya peacenya yg terbaru..

PEACEツ


Nad, mne gmbr kamu?? put xamik gmbr kamu membebel yer..
tajuk bkan maen lagi sal present.. tp gmbr makan jer lebih.. haha.. nk wat camne, time present xingat bende laen dah.. hehe..

p/s: esok birthday putut.. pe nk wat yer???


petikan tangan ;
ainieツ

Monday, October 25, 2010

we're in class ya!..

Ni semuanya gara-gara lect techcom xmasuk kelas.. aish!.. mula la bdak2 ni nk try kebolehan kamera masing-masing..(bkn uji sbnrnya,tp tergedik tangan aku nk tekan butang snap!) haha

xley nk wat ape la.. lecturer selalu beno xnk wat kelas tp xnak gtau awal2.. kalu x lagi best la kami membuta dirumah.. hehe

so, jom kite tgk hasil aku menggedik ngan putpanda n wani yer.. org laen tu backup singer jer.. haha..





LIST to D O!!

- assignment yg xpenah nk siap.. haha

(wat esemen la wei! udah2 la dok maen pesbuk n blogging!! aish!)






petikan tangan ;
ainieツ

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

arini walaupun de esemen aku sempat usya blog org.. ceh! kalu da hantu onlne tu.. mmg xley nk lari la kan.. hehe.. 
aku ade tertarik ngn satu entry nih..
" Sape nak hadiah free dari Paris?=)"
aku rase cam nk try join jer giveaway nie.. xsalah pun kan?? hehe

syarat2 utk giveaway ni adalah sangat la mudah. nak dgn xnk je. =)


1. bt entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)"
and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog
www.nadiafarahida.blogspot.com.


'Eiffel Tower Giveaway'



2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korg
dan link kan terus ke entry ni ye. klu pic besau sngt, korg tlg kecikkan ye.

3. mnjadi follower blog cik nadia tu.

4. tag 3 org blogger
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag!


5. dan last sekali,
jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korg kat
kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)".


Hadiah?
5 souveniors yang akan dipos khas oleh Farah dari Paris.
mungkin akan di up kan lagi bilangan hadiah.
mkin ramai, makin banyak hadiah.
up to us bebes. =)

Pemenang?
akan dipilih berdasarkan beberapa calculation buatan sendri
seperti giveaway seblom ni. unik kan?

Tarikh Tutup:
20.11.2010, 12.00 PM


syg-sygku.. anda semua ditagkan..=)




owner blog tu kater aku bley copy, so aku copy jer la ape yg dy tulis..hehe. hmm..da lame aku dok brangan nk pegi EIFFEL TOWER tu.. semenjak aku tgk citer "eiffel, i fall in love" tu lagi.. xdapt pegi sane, dapat oleh-oleh dari sane pun jd la kan...hehe


petikan tangan ;
ainieツ

Sunday, October 24, 2010

P E N Y E K..

mood: kekenyangan slepas pekena nasi ayam penyek!.. terpenyek betul la ayam tuh..

walaupun agak berhabis duit.. tp amat berbaloi sebab mkan tu SEDAP+KENYANG la.. xrugi pun.. hehe


well! seperti korg tau THE RED WARRIORS menang lam match ngan KEDAH semalam walaupun ngan 1-0..

tp wa caya la sama tu RED WARRIORS!..(eh! tetibe jer aku layan bola ni ape kes??huhu)

ape2 pun.. incik zaim jgn sedih2 yer coz ur team.. nt kite pegi BUKIT JALIL tgk KELANTAN masuk final k!.. =)


petikan tangan ;

ainieツ



Saturday, October 23, 2010

wait na...=)

My Blog is under Construction..
SEKIAN TERIMA KASIH..


petikan tangan ;

ainieツ

Thursday, October 21, 2010

Melaka Maju 2010..

Pada suatu pagi yg kelam kabut..
terdapat notis yg terpampang di board aiyak!!...

sorg dr membe aku berkata:" wei! rumah kita DIMESTIKAN la untuk pergi MELAKA MAJU tu..! malas la wei.. byk keje laen buley buat.."(dlm hati aku: tido best wei time tuh!.. nk g nyibuk kt tempat org ramai tu wat per!?aish!)

lepas kauntim punye kauntim ngan JAKSIS.. still jgk kami kne pergi.. hmm.. pegi je la.. nk wat macam mane kite xde hak untuk mengingkar!huh.. chew
ah!..TERPAKSA jer la.. huhu..

1st kali kami ckp nk g ngan kenderaan sendiri.. dy xkasi.. dy ckp bas mmg disediakan, so guna je la.. hmm.. ok! naek bas UTeM pun best per.. naek jer la.. alih2! ble smpai masa jer.. bas nih yg dy sediakan! hampeh toi!

tp nasib baek la pakcik driver tu peramah... kalo dok.. mmg habis2an la kami kutuk dy.. hehe.. anyway pakcik! TERIMA KASIH yer... SELAMAT sampai jgk kami kat STADIUM HANG JEBAT.. setelah pakcik driver tu berhempas pulas ngan JAM kaya roti..! hoho


byk view area stadium ni lawa nad tangkap.. tp aku malas la nk upload byk2.. bkn kejap nk upload nih! hmm..

tepat jam 2010 pada tarikh 20oct 2010..

melaka telah diisytiharkan sebagai bandaraya MELAKA MAJU, TEKNOLOGI HIJAU.. mmg hijau aku ckp.. yerla.. every morning, kami pergi kelas mesti terserempak ngan lori2 air yg tgh menjirus/menyiram pokok2 ditepi jln..(ekceli dyorg wat keje tu xkire masa k.. tu yg maintain hijau tuh!)

suasana time dlm stadium tuh,...



OK! now kami nk balik!.. keluar awal lagi dari stadium sebab xmo bersesak2 ngan org ramai.. bygkan la 1 stadium penuh mane xkan bersesak bile nk kuar nt.. hoho..

name lagi dtg ngan bas so, kami kne tunggu la org laen tuk balik sekali... tunggu nih!.. sambil pegang tag UTeM tkot student laen xjupe kami kan..

letih pegang, kami mintak tolong pokok2 ni pegang jap..

TERIMA KASIH yer cik pokok=)

tunggu punye tunggu ade la adik nie ngan muka ngantok dok sebelah kami...

"Dik, adik student UTeM gak eh? jom ikut akak blik naek bas nk??".. hehe..

tgk muke adik tu.. masam gler sebab ngantok.. xtahn nye la.. nasib dy xnangis ble kami usik dy.. ape2 pun.. dy tetap smile ble aku amik gmbr dy in proper way.. hahahahah..

alor3! manisnye dy senyum..=)
nt adik besar blaja kat UTeM eh.. berkat dr akak2 nih usik adik.. AMIN..=)
adik tu ore klate tau!.. mne aku tau? aku temuramah nenek dy la.. hehe.. sempat lagi tuh!..

balik kolej dlm pkul12 kami sampai.. sempat lagi berdrive thru sblm naek umah.. kami kelaparan kot!hoho.. (mne la bdn xmakin membesar kan.. tgh2 mlm pun still mkn lagi..lalalalal...)


walaupun bendera MELAKA ditangan aku.. namun.......


KELANTAN tetap dihati.. chewaah!

petikan tangan ;

ainieツ

Monday, October 18, 2010

today is MONDAY..=)

mood: thinking..!
problem: ayat merapu ape yg aku nk post kt sini nih?

biasala.. aku kan da lame xmengarang.. so, skang ni aku jd cam blur skit nk membloggerkan diri..

story aku arini adalah::
aku terpaksa mengantar sebanyak 4 asignment hari nih!.. hatiku amat gumbira apabila keadaan ini berlaku..
mane xnya.. letih kot nk menyudahkan bende alah tu..
-tidur diawal pagi (3-4am) semata2 nk menyiapkan esemen nih!
| inilah salah satu padah wat keje last2 minit.. haha, so lepas ni jgn wat lai yer cik aini..|
akibatnya: aku mengantok dalam kelas.. huhu..
lepak msjid syok jer tidor.. pdhl tu kaw., larangan tido.. hmm

tp: ape yg menimbulkan sedikit kemarahan dihati ialah: kelas sebelah petang langsung tiada!
ai! itu telah menimbulkan sedikit gangguan masa tido dan masa untuk diluahkan kpd AD+IZ..
hmm.. sabar jela.. harap pas ni xdela masa terbuang seperti hari ni yer.. huhu

p/s: incik zaim: sy telah merekodkan masa sy tido sy yg terbaru ye.. pkul 4am.. hmmm
masih mengantuk tp kene pegi FE la plak mlm nih!..=(




petikan tangan ;

ainieツ

Saturday, October 16, 2010

Setahun Kemudian...

ekceli.. da setahun aku tak update aku punye blog nih!.. rasa amatlah malas untuk merapu disini..tp.. ntah bagaimana terbit perasaan JATUH HATI nk mengarang lagi..hmm..

Pada tanggal 26 Julai 2010.. aku telah selamat mendarat di Universiti Teknikal Malaysia, Melaka(UTeM)..



terasa seperti happy gilos! sebab aku dapat terus further study in degree.. hoho! aku dah jd student degree woo!! not diploma student anymore anymore..! xleh maen2 dah!huhu

hari pendaftaran amatlah meletihkan sebab aku nih pelajar rayuan.. so, sumenya kene wat sendiri.. terkejar ke sana ke mari.. tp bese lah.. pengalaman kan.. lo x bile lagi..
ape yg best! aku xkene minggu suai kenal..! xdapat bygkan lah macam mane time mgu suai kenal tu..

ape2 pun aku bertambah lebih happy dok sini sebabnya ramai mmbe2 yang aku telah sedia kenal di poli atau di 3P..







petikan tangan ;

ainieツ