Saturday, January 29, 2011

Kenapa wanita sangat istemewa

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. “..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah….” Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas…leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap… susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi…check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu…memang dah kering pun flusk ni, jerang la air…sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong….salin la gula…check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi…ishh…ni lauk bila ni, semalam…dah beku dah…basuh la kejap….pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh…penat dah ni, besok je la basuh…sidai kain lap je lah…tik…bunyi air dah masak…salin air dalam flusk…ok settle…

baru teringat tak semayang lagi…on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi…nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska…check…baju 2 pasang, towel…towel kecik utk selsama…calamine lotion untuk sapu ruam…pampers 4 keping….alamak..telupa pulak masukkan botol…basuh botol jap…ok settle…

ternampak pulak beg g keje…emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je…salin jap barang2 g beg coklat…cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti…hishhh sempit la beg ni…hangin je…nak kena beli ni beg baru…rasenya 25 hb ni Sogo sale nih…mana flyers tadi ek…ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle…

Tetiba dengar suara papa…”..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido..”….”..yelah nak tido la ni..nak smayang jap…” masuk toilet..buat apa2 yang patut…cuci muka dulu..2 jenis lak tu…adoi..gosok gigi…smayang…pakai toner…pakai treatment cream…nak lawa and maintain punya pasal lah ni… nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak…huhuhuhu…

bukak almari…emmm…pakai baju hijau ni lah besok…gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni…kat bilik belakang… la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh …g dapur, basuh, sambung gosok baju…gantung elok2…kemaskan baju gantung2…masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor…ok settle..

dgr suara papa lagi…”..i dah ngantuk ni..”..dalam pada nak masuk ke bilik…owh…pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram…ok, siram jap…check jap pintu ni…sah tak kunci lagi…grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku…bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2…masukkan la dalam bakul mainan budak ni…banyaknya…sampai bawah meja makan pun ade…adoi….ok dah …

ok dah boleh baring…adoi sakitnya pinggang…cium si comel ni kejap…selimutkan die…la..napa basah ni…emm, tukar la pempers ni…tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la…nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali…ok sayang tido k…kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k…gud nite..sweet dreams… aaahh…sedapnya dapat baring…mana pulak lotion sapu kurus aku nih…ha, ni dia…sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm…setkan program kerja besok…pg kul 9.30 ade meeting.. ahh…boring…panas pulak lotion nih..dah la…emm..sedapnya lelapkan mata…Ya Allah…terima kasih untuk rezekiMU hari ini,…mohon keberkatan dari mu tuhan…papa pun bangun tutup tv…”…i dah ngantuk sangat ni…nak tido lah…citer pun tak best malam ni, bola pun takde…”…selang seminit …dengar suara papa berkeruh…dah agak dah….

So?….apa yang peliknya..??
Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?…SEBAB ADE BANYAK KERJA NAKKENA BUAT….tu yang tak boleh nak mati cepat tu…

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah…setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri… Kalau lelaki mengakui kebenaran ini….hormat dah hargailah mereka…untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari…=)


sumberakuamikdari:ButikMatahari


petikan tangan ;
ainieツ

have a safe journey =)

cuti sem bermula.. hoh! hati melonjak jirang gumbira gler!..
kalo bley stinggi-tingginya nak melonjak melompat!..
nak balik kampung kesayangan ler.. mestilah gumbira..~~

gerak dari melaka ngan ainchan, putpanda n asma pkul 7am..
aku yang drive sebab perjalanan aku sparuh jalan shj sebelum mereka blik umah masing2
jalan nasib baek lancar jer.. tp ble sampai Seremban hujan..bley dikatakan lebat jgk la..

"aini, ang ble da dapat stereng.. jaga2 lah.." fana ckp kat aku ble aku gtau yg
aku dah sampai rawang 2jam kemudian.. aku gelak je la.hehe.=)

then ble da gmpai rawang.. around pkul 9.30lbh.. aku ngan family ayhteh grak balik ke kg halaman kami yg terCHENTA ni.. banyak kreta tp xjam.. nasib baek.. lo x, xtau la brape jam kami kat dlam kete.. dah la td pun aku da rasa agak lame dah.. huhu.. hujan sepanjang jalan walaupun ada dibeberapa tempat xhujan..
hujan rintik2 ade:hujan xlebat ade:hujan lebat ade:hujan lebat2 pun ade: pendek kate Pantai Timur masih dalam mood hujan la kirenye tuh..

setelah aku harung perjalanan 11jam Melaka - Kota Bharu.. PENAT glow der!.. bangun awal2 pagi lagi.huh! tp xley nak kate ape la.. dah terpaksa.. kne campak ke Melaka.. hmm.. Klu la UTeM ade kat Kota Bharu kan senang.. xyah aku ssah2 nak berjam2 perjalanan..

mood: hepi dapat jupe Famili tersayang..~
status: mengantuk.. tp rasa cam nak online lagi.. hehe

critesisiptepi:: kpd anak manja:jgn pikir nak dok bawah ketiak makayah jer.. cobelah dok jauh dr dyorg tuk kejar kejayaan kita dan jadilah kebanggaan mereka..=)
(ade kaitan ke ngan entry balik kg aku nih??)


petikan tangan ;
ainieツ

Friday, January 28, 2011

JOM balik!

Harini JUMAAT.. ade kelas pagi dan petang..
pagi kelas en.Hamzah.. siap ade kuiz nih!
ptg plak ade lab.. knape la ari jumaat petang mesti ade kelas ha??

Esok SABTU.. BAlik KAMPUNG!.. oh hepi nye!

layan lagu nih la kejap~
Balik Kampung

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

( ulang dari mula )


p/s:hadoi! knape la kne pegi klas dimasa mood nak blik kg nih membukit???!


petikan tangan ;
ainieツ

Wednesday, January 26, 2011

Pembohong

Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu…

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

“Kamu dari mana?” tanya Samad.
“Ada pelajaran tambahan ayah”, jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

“Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
“Maaf ayah… saya baru habis memonton movie di rumah kawan…”.
“Cerita apa?
“Cerita Papadom ayah”.
*PLANG*
“Katakan dengan jujur cerita apa?!”
“Maaf ayah… saya tengok cerita lucah”.

Mendengarkan itu marahlah Samad.
“Kamu nie… kecil-kecil dah nakal… kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika…

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata… “Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak…”

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya…
dan semua terdiam…

sumberamikdari::LAWAK JENAKA



petikan tangan ;
ainieツ

::ChocKELAT::

petang tadi.. jalan2 cari makan kat rasaksa..! bkn ape pun.. da alang2 hantar putpanda ke MC eden singgoh ler kojap kat sinun.. nak try rasa Mee SIZLING.. org kate sedap.. tp bagi aku bese jerle..

pusing2 lagi cari chockelat tuk adik2.. cuti CNY da dekat.. dok sabar ambo nok kelik kapung nih!=) banyak choc n snek2 situ.. rambang mata nak pilih..! pilih yg berpatutan jer.. yg mahal2 xdak duit lagi nih!..

suddenly:: ternmpak snek2 nih!.. teringat jaman2 dolu kala..



snek YOSSS and APOLLO yang amatlah pemes ketika ada PARTY jaman2 dulu...
best woo snek nih! xrugi dulu amik banyak2 sampai penuh poket.!
banyak jenis cara nak makan bende alah nih!..
buang slapis2 la::makan semua terus la(hoi! jgn tercekik suda)

NINI chocolate CELUP..!celup..celup..~~
NINI chocolate CELUP..!celup..celup..~~

siap ade lagu lagih tuk choc nih!.. banyak perisa.. tp aku xberapa suke sangat la choc nih..
leceh nak kene celop2 bagai.. skali tertitik choc die tu kotor abes bju skola..
xpasal2 kne bengkakkan tlinga a.k.a kne bebel ngan umi.. huhu

itu time jaman kite kecik2 dolu la.. tp budak skang ni semuanya HIGHclass.. mane maen choc or snek cam td.. semua nak yang mahal2..

CADBURY la...
(paberet choc yg menggemukkan aku dari kecik smpai ke besar..lalalala...)


KitKat la..
berehat seketika bersama KitKat (OH YEAH!)

paling hampeh! bdak2 kecik skg pun pandai mintak FERERRO ROCHER!
adoi! blagak betol.. chockelat murah xmau! yang mahal nak la.. HIGHCLASS betul!.. hampeh!



tp; kalu aku ke LANGKAWI choc nih mesti aku cari..
peberet aku la kirenya.. pdhal bkan slalu dapat makan pun..


cokelat piramid!

n muah!muah!.. KISSES..
bessTT! i'm love it!=)



critesisiptepi:bdak2 kecik! jgn la milih sangat! org kasi tu amik jela.. mintak yg mahal2 jer.. aish!


petikan tangan ;
ainieツ

Tuesday, January 25, 2011

.:SUDOKU:.

dulu aku xpenah pun maen sudoku nih.. xpandai pun..bkan setakat xpandai lah.. jakun::darat::segalanya la.. memang aku xtahu maen bende nih..
bile tgk game nih.. aku xterasa nak buat pun sebab die macam crossword puzzle..
aku memang xbrehi la nak maen bende tu.(malas nak berfikir sebenarnya)

then one day tu..(jeng..jeng..jeng)
aku balik ke Tanjung Malim.. (zaman dok tmpt jin bertendang lah ni)
aku naek bas Maraliner.. aku dok 2nd blakang..sebelah dak kelas aku(xprasan pun die ade kat sebelah..)

eh! ape kaitannya dia ngan SUdoku nih??

ha..! ekceli.. dia lah yang jadi tukang ngajar aku maen bende alah tu..
die yang ajar macam mane nak maen a.k.a susun nombor2 tu..
nasib baek la bas tu ade supply game dlm bas.. klo rase boring bley la maen..=)


Game ni senang jer nak maen nya.. xde la sampai pecah otak nak maennye..
asal kite dapat susun no tu lek lok.. cepat la siapnyer..


dalam game ni.. kita kne susun no dari angka 1-9 dalam petak-petak yang disediakan.. setiap petak mesti ada angka 1,2,3,4,5,6,7,8,9 dalam setiap baris melintang mahupun menegak.. xboleh ada nombor yang sama dalam satu baris tu..
jika berlaku kesalahan

kesemua angka 1 hingga 9 mesti ada dalam setiap 9 baris menegak dan 9 baris melintang. Seterusnya kesembilan angka tersebut juga mesti ada bagi setiap 9 petak (3x3).


ble da siap..=)

ekceli the garang suh aku buat nih.. die nak suh aku ajar die maen nih..
to the garang:: ko try ler maen SUDOKU yang game komp..
klu ko de wat salah senang ko nak tau.. lame2 nt ko bley la maen yg dalam buku plak..=)

try maen yer..


petikan tangan ;
ainieツ

Mat Rempit yow!

Zaki seorang Mat Rempit sejati. Dia sanggup tidak bekerja semata-mata untuk menjadi Mat Rempit sepenuh masa. Kerjanya setiap hari hanyalah menunggang motor secara berbahaya di jalan-jalan sekitar kampungnya sambil menyergah dan mengurat anak anak gadis di kampungnya.

Pada suatu hari, malang tidak berbau, Zaki terlibat di dalam satu kemalangan di hadapan kubur cina kampungnya. Akibat terkejut, Mak Limah yang kebetulan di dalam lori yang disergah oleh Zaki telah melatah sehingga tangannya membaling sebatang lembing tepat-tepat terpacak di dahi Zaki sehingga tembus ke belakang tengkuk Zaki.

Bergegas Pak Amin ayah zaki ke hospital sebaik sahaja mendapat berita tentang anaknya yang cedera itu. Sebaik sahaja sampai di hospital, Pak Amin bertanya kepada Doktor tentang keadaan anaknya,

Pak Amin: Bagaimana keadaan anak gua doktor?
Doktor: Harap bertenang Pak Cik, anak pakcik cedera parah.

Pak Amin: Bagaimana keadaan kecederaannya Doktor?
Doktor: Sebatang lembing terpacak di dahi anak Pak Cik tembus ke belakang tengkuknya. Kami takut sekiranya lembing itu terkena otaknya, anak pak cik boleh mati.

Pak Amin: Kalau tak terkena otak dia, dia mati tak doktor?
Doktor: Kalau tak kena tak matilah! Tetapi dalam keadaan sekarang keadaan itu adalah mustahil.

Pak Amin: Oh begitu.... Alhamdulillah selamat anak gua...
Doktor: Kenapa pak cik? Pak Cik tak bimbang ke lembing tu terkena otaknya?

Pak Amin: Anak saya tu Mat Rempit Doktor, Mat Rempit mana ada otak!


sumberakuamikdari::CERITA LUCU



petikan tangan ;
ainieツ

Monday, January 24, 2011

saya pun ade MAC APPLE jgk!..


canggih tol otak mamat ni?? haha.. bagos la otak die!..
ade jgk idea die tuk memiliki MAC apple.. haha
semua cukup lengkap.. adapter jer xdak! hehe

sumberakuamikdari::Gempak.org

petikan tangan ;
ainieツ

.:penyakit 'M' kembali:.

blog aku xberupdate beberapa hari::

hai! nak jadi macam dulu ker, aini??
bia jer blog tu berhabuk::bersampahsarap sane sni::

aku bukannya apa:.
bukan xmao update any entry baru tapi aku kureng idea la..
nak wat cmne.. aku dok terperap jer kat umah..

  • Malas nak kuar..so; idea dok maghi lah!
  • Malas nak membelek any news terbaru tuk update sini..
  • Malas nak layan BEROKband ni yang kureng linenya..(bongoks!)
last2! aku hanya layan cerita jer yang dok berckp2 di TV nun..tp kadang2 TV yang layan aku.. akunya ntah kemana2 pergi nya (membuta)

p/s: malam ni agak memboringkan.. dan suasana di MELAKA agak panas yer.. berpeluh2 aku nih!.. esok kelas start pkul2.. pagi boley membuta Lelama!~~~=)
petikan tangan ;
ainieツ

Thursday, January 20, 2011

Wacana Perdana Pemikir Muda bersama Tun Dr. Mahathir

kan semalam aku ade cakap yang aku akan ke wacana bersama Tun Mahathir..
so, ni la hasil ataupun kenangan aku kat situ..

pagi ni tepat pukul 8.15am.. kami sampai dewan..
mak hoi!.. ramai gler org yang membanjiri dewan nie.. segenap segi umur ade kecuali bby2 n kanak2 la.. dyorg pegi skula la..

Tetamu yang hadir terdiri dari...

1:: ofkos student UTeM
2::adik2 PLKN (paling ramai la kot)
3::adik2 skula MRSM
4::adik2 skula bese pun de jgk
5::student MMU
6::student Kolej Proffesional Mara
7::makcik pakcik UMNO kot
8::staff2 yang menganjurkan program ni
9::dan ramai lagi.. xdpt dikenalpasti dari mane pun ade..

so, JOM kite layan gambar la plak yer..

banner yg agak besar dihadapan

saguhati yg kami peroleh..
dalam tu ade... Pen::Notebook::Button::Keychain

adik KPM

adik PLKN






nak balik sudah: dapat makanan iaitu Bihungoreng yg tidak sedap..HARAP MAKLUM..=(

kami balik naek nih! best woo! bangga jap.. hehe

ape yang penting.. Tun Mahathir senyum kat aku! wa~~ bangga skejap.. da la siap dapat salam ngan dia..pengalaman yang ntah ble dapat jupe dia lagi.. bukan senang nih..=)





petikan tangan ;
ainieツ

I'm LOVE HOLIC..=)

Entry ntah pape pun.. buat saje2 sebab borim..
I'm LOVE HOLIC nie sebenarnya just a bear keychain..
lawa + kiut bearnye..
aku suke.. so, aku pun ade jugak la bear tuh...

banyak gaya pemakaian yang boleh dibuat dengan BEAR nie..
xcaye tgk la kat bawah nie..


aku punye yang kat pencilcase tu..xmampu nak beli banyak2.. lagi 2 tu mmbe2 aku yang punya.. terdapat dalam banyak variasi warna.. xsemestinya warna yang aku tunjuk tu jer..


ape2 pun.. mmg kiut lah LOVE HOLIC aku nih!=)

petikan tangan ;
ainieツ

cari A C E R jumpa:::::::

selepas aku berM petang tadi.. aku kuar la ngan si PutPANDA nih..
jalan2 cari ACER la.. nak cari adapter baru tuk laptop dia tu..
da nazak dah mende alah tu..

cari2 dapat la ACERnye.. tp adapternye yg xdapat..
mane xnya.. biasa la.. kne order dlu.. semingu lagi sampai lah..
tp malas la plak dia nak tunggu seminggu tu.. baek g KL cari kat LOWYAT..

ble da camtu.. alang-alang kuar.. merambu ke tempat laen la..
pusin punya pusing.. jupe cendol jam besar! heheh sedap woo!


putpanda ngah mengasingkan cendol2 tersebut.. makan jangan xmakan..


seterusnya layan gambo la plak::
Location: Bangunan Merah, Jam Besar..::



famly ni muda kot.. da de anak.. gambar nih nmpk die tua.. hehe

kami berdua..

bayang kami yang ber'PEACE"

we LOVE Malacca..=)


location: A'Farmosa..::


cara posing yang agak sama di tangan yer..

JOM perang.. but peace NO war!








Ramai pelancong dr cina kat sini.. dyorg xnak blik bersiap tuk raya ker??
kalo aku baek balik beraya dirumah la.. agi syok giller!!

kat situ pun ade sesi photograff secara kecil-kecilan ler.. cam lawak pun ade.. hehe
boring aku hilang la sedikit...=)



petikan tangan ;
ainieツ

Wednesday, January 19, 2011

M(besar) M(kecik)

kelipPAH-kelipPAH dalam bilik..
boring tp ade assignment nak kne hantar,.
wei.! buat la.. ble kmu nak buat ha??

mood: tahap keMALASan berada di HIGHER level!..
status: keserabutan gler biler tenet cam BODOH jer.. BE dah bertukar jd BEROKband la plak..

wei! aku nak bukak email la.. apasal sangap gler lembab nih!!???


esk ada wawacara bersama Tun Dr. Mahathir.. cam semangat jer nak pegi..nak dengar kat situ..
ble lagi nak amik kesempatan.. hehe.. nak try snap gmbr la klo buley...

semangat lebih ni knape yer??
:: nama dah dipanggil tuk kesana.. terpaksa lah..huhu

critesisiptepi::buat esemen tu.. jangan letak M tu tempat paling tinggi.. nyaya nt! tittle entry ntah paper..huhu


petikan tangan ;
ainieツ

Apa Di Dalam Backpack/Handbag Anda??

jalan2 punye jalan.. aku jupe blog The Garang.. aku nak jugak try segmen dy wat tu.. Apa Di Dalam Backpack/Handbag Anda??

ni syarat-syarat dia::
  1. buat entri dan letak Header the garang kat atas tu dan linkkan ke blog the garang DONE
  2. follow blog ni DONE
  3. join group sahabat blogger DONE
  4. letak tajuk entri 'Apa Di Dalam Backpack Anda??' DONE
  5. tangkap sekeping gambar barang yang anda selalu bawak g memana, balik kampung ke, travel ke, DONE
  6. letak sekurang-kurangnya 3 barang dalam gambar tersebut. DONE
  7. terangkan kenapa anda bawak semua barang tu semua. DONE
  8. last tinggalkan link anda kat entri ni. DONE

dia cakap kat situ apa di dalam backpack/handbag.. so, aku pilih backpack la.. sebab berbandingkan handbang ngan backpack.. aku lagi lebih kerap menggunakan backpack la tuk ke mana2 kecuali jejalan p cuci mata..sebab tahap bahaya bawak backpack lagi tinggi dan kosnya lagi mahal sebab my love ade kat dalam tu..wee~~

nak tau ape ade kat dalam tu (jeng..jeng..jeng)

1st of all::


mesti la my love nih!.. (my white lappy)

ke mana saja akan ku bawak my love nih..
(except window shopping..hilang nyaya woo!! kesayangan nih)
sasau seketika ble xde lappy aku nih.. xkne buat.. pastu mula la merayap kat lappy orang laen pinjam.. xpasal2 la plak orang laen kne berkorban..huhu
p/s: ngah wat contest ni pun pakai my love yer..=)


2ndly::


my 2PEN and BE..:

2PEN a.k.a pendrive tu aku mmg slalu bawak tuk senang di masa hadapan..
senang skit nak mencilok or menCOPY PASTE note2:movie2:lagu2: dan seangkatan dengannya..
yang boleh dimuatkan dalam tu la...
BE a.k.a Broadband tu gunanya untuk online.. gne bende alah tu la yang membolehkan aku mengupdate nih selain daripada aku gne belas ihsan WiFi..(a.k.a WiFi FREE) hohohoho(gelak jahat bile diingat balik..thanks yer owner WiFi)..


2 bende nih mmg akan ade dalam Backpack or handbag aku..so, kemana2 pun ada.:)


3rd things::

The Little Book of SUDOKU

buku nih mmg aku selalu bawak la.. sebab time poli dulu aku selalu chow dr Tanjung Malim ke Rawang pakai train.. borim kot naek tuh sorang2..
so, buku nih selalu la wat teman aku..
jalan2 keliling KL pun dia temankan tau!.. ceh:amalkan BUDAYA MEMBACA aku nih!..
tp buku ni bkan buku baca la.. buku susun nombor..
buley la buat aku kureng boring kat lam train tu..
skg nih dia still lagi peneman aku time borim,. xley wat time travel dah.. sebabnye aku slalu travel malam balik KLATE..pegi KL pun pakai bas.. aku nih klu ngadap buku dalam bas or kreta aku pening skit.. huhuh
so, membuta la jawabnyer=)



panjang la plak post aku nih.. padahal 3brg jer.. ape aku merapu nih?? huhu..org laen pendek2 jer.. ade aku kesah?? lalalalala~~~

petikan tangan ;
ainieツ

Friday, January 14, 2011

BILA S AYA???

harini bila saya boring::
saya baca novel sampai habes..

bila saya dah baca novel sampai habes::
saya dok melangut depan lappy..

bila saya dok melangut depan lappy::
saya maen game..

bila saya dah borim maen game::
saya bukak pesbuk..

bila saya dah boring bukak pesbuk::
saya mengepos dalam tu..

bila saya boring lagi::
saya pegi kejut orang tido..

bila saya
dah kejut dyorg tido::
saya melalak keboringan...

sekarang bila saya dah xtahu giler nak wat apa::
saya mengarut dalam belog nih lah pulak!!


hoi! aku boring lah!.. mahu buat ape nih??????


petikan tangan ;
ainieツ

Thursday, January 13, 2011

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG

jalan2blog.. jupe satu GA..
terasa nak join another GA ni..
GA kali ni semperna pembukaan blog DuniaBeliBelah ..


kawan2 join jgk la yer.. klik sini yer..

Syarat-syarat :
*Hanya follow blog DuniaBeliBElah..
(i FOLLOW)

*beralamat di Malaysia sahaja
(yep! warganegara nih!)

*copy paste gmbr diatas dan sila tinggalkan komen link duniabelibelah di bawah...
(suda buat..~)

Tarikh tutup : akan diberitahu kelak

Hadiah : Coklat - kali ini..

petikan tangan ;
ainieツ