Sunday, April 17, 2011

Melaka Wonderland Theme Park & Resort

sejak 1st day kitaorang jejak kaki ke UTEm, hari² kami lalu depan Wonderland..
terliur² kami nak menjenguk ke dalam sana.. Wonderland?? ape tu??

The idea of creating a hallmark that would add to the attractions and uniqueness of Melaka was the very reasons why Melaka Wonderland Theme Park & Resort was developed.

Melaka Wonderland Theme Park & Resort is the region’s newest water theme park and resort located in Ayer Keroh Melaka, one of Malaysia’s most popular destinations. Melaka Wonderland is the latest tourist attraction for both local and overseas tourist. It is a complete water park experience for everyone - families, kids, teens and thrill seekers alike. From high-speed water slides to tranquil greenery, the Melaka Wonderland Theme Park & Resort would excite any visitor.

This unique water theme park features 16 attractions, namely Tornado Chaser (1st in Malaysia), Lazy cum Crazy river, 1 Big Wave pool, Adventure Island and is surrounded by 360 hectares of natural recreational forest. Melaka Wonderland’s exclusive attractions promise unlimited fun, taking every visitor on a thrilling ride and breathtaking view of a natural forest.

Location:


setelah hari demi hari, bulan demi bulan.. tahun demi tahun,,opss! salah la.. xsampai setahun pun la wei!..kami dapat jugak me'masak'kan kaki kami di sana.. tu pun sebab kitorang ade kupon tu beli 1 tiket percuma lagi 1 tiket. save la skit.. lo x, lagi lama la kami dapat nak jejakkan kaki kami ke sana. haha

Setelah semalaman kami keletihan balik dari berBeque di Pantai Puteri bersama dak2 kelas.. uih! berBeque nah! BBQ sudah la.. esokkannya kami menjejakkan kaki ke Wonderland plak.. kami berlima perg bersama2 Famili Asma.. lagi ramai lagi SYook!.. tp mmg betul2 syok la walaupun kaki kami dimasakkan..
jum kita layan gambar..malas nak cakap banyak dah..hihi=)


apa2 pun.. sebelum kita bergelumang ngan air.. kita breakfast dulu yer.. cari makanan kat 7sebelas jap!


















lepas tu kami merendek dulu ke Pahlawan Walk n Tebing pantai Eye On Malaysia.. balik² umah malam tu tido keletihan.. haha




Pantai Puteri with BENW..

End of semester 2 2010/2011 |8 and 9 Apr 2011|..
kami dak² BENW berkumpul ramai² di Pantai Puteri tuk event berBEque..
ekcelli bkan nak buat kat Pantai Puteri pun.. Lokasi asalnya patot di Taman Tasik Ayer Keroh tp disebabkan oleh tempat tu xboleh diBakor.. tempat bertukar di saat² akhir..






aku agak terSERLAH ye kat sini.. haha..=D





egyptian girl

Awek² BENW

macam² la dyorg ni...


all of us! 2BENW

warga Direct Entry BENW


gelakgelisukahati: Cintailah Alam Sekitar..=)



Friday, April 15, 2011

Telur palsu.. or REAL nih?? mmg real!

mesti kome2 sume taukan ttg hebohnya pasal telur palsu nih! haish.. banyok ben kabornya pada mulanya, tp last2 news terbaru yang aku tahu bukannya palsu pun kan??

tp aku kat sini bukan nak cite sal tu.. aku nak cite sal mende laen sebenarnya.. hehe
ekceli 25 march aritu aku sambut besday salah sorang bdak class aku a.k.a exLabmate aku, Ummi..

Happy Birthday umi!!



HAPPY BIRTHDAY TO you..

HAPPY BIRTHDAY TO you..

HAPPY BIRTHDAY TO Umi..

You mmg da tua!..=0



cake for her.. siapa embok?? umi la.. kan pelakon dalam Hikayat Merong tu ade yg nme embok.. Umi Nazirah kan yg berlakon.. org tu la embok nih.. hehe


kire besday nih kami buat suprise besday la tuk dy.. kami ramai2 dak kelas pakat sambut besday dy.. JOM layan gambar jom..=)








posing dlu sebelum kejadian..


lapor ye umi.. licin kek tu..=)


wow! umi.. jangan bekeng sangat!.. teruk kami kerjakan kamu jap g.. sabar yer..=)

ok.. setelah semua da kekenyangan.. kite tambah lagi keSUPRISEan kat umi yer.. taddaaaaa...!
ini pun berlaku selepas kami berjaya pujuk umi cabot dy punye sweater.. hehe

sabor je la umi yer..=)

xcukup perisa lagi tu.. tambah lagi aini, aida.. tambah banyak² lagi perisa tu..haha

muka redha....

time for revenge.. get ready all's!! cha alif boot!!! caboot!.. ahahaha


mangsa mandi TELUR pada malam tu yer..(nasib baek aku xkena..)



gelakgelisukahati: pegang kamera time besday berlaku untuk mengelakkan kne mandi telur..