Sunday, May 29, 2011

Menjelajah UTeM

hmm.. berkurun kau kat dalam draf yer.. sori la aku malas nak mengepostkan la.. xde mood nak mengarang.. pe pun..

Seperti yang korang tau (itupun kalu tau la..) aku sekarang nih ngah menjalani Semester Khas dengan hati yang rela( tangan didada mata ke atas) selama 2 bulan.. fuyyoh! org laen syok cuti 4 bulan tp aku cuti xsampai pon 2bulan nt.. sedih woo!

umi! abah! along nok kelik! lamonyo xkelik dumoh! huhu


hmm.. pape je la aini oi!.. berbalik pada semester khas aku nih,, aku n rakan² seangkatan kene masuk bengkel yang ado di UTeM nih.. kire sesi jelajah UTeM lah.. dari satu fakulti ke satu fakulti yang laen sampai la balik ke FKEKK balik.. FTMK-FPTT-FKM-FKP-FKE.. dalam banyak² fakulti sah² la FKEKK paling best! ekon ade kat setiap tempat! ceh.. mengarot la tu setiap tempat.. koridor tu xde la ye yeop!

jom kite layan bakal² engineer (insyaALLAH suatu hari nanti) ni buat task² yang wajib kami buat tuk lulus,, buat saja la aini.. jangan nak merengek! haha

gambar2 yang amik dari FKP



SAFETY FIRST!

ni dari FKE

boring dengar lecturer



buat wiring pasang soket and lampu.. wiring yang agak senang bagi budak poli (pendapat xstudent poli.. hehe..)


wiring tuk generate motor


kamo sangat khusyuk nak pasang Relay je pun.. hoho

♥♥♥ Happy Birthday to Pakcik Husni Zaim.. Long live n success sokmo! ♥♥♥







Wednesday, May 25, 2011

layout baru yey!

Lepas sepetang aku pulun mende alah ni aku da dapat tukar aku punye layout blog.. oyeah! buat sendiri tu! first time tanpa amik templete dari mana² free templete punye web.. walaupun xsegah orang laen punye tp aku amat berbanga jugak la..

perubahan yang aku buat:

  1. blog aku da pakai header.. sebelum ni pakai header yang ADO jer.. skg da ade header.. buat sendiri lak tuh.. hehe.
  2. da ade curve² dah kat bawah post aku tuh.. (klu bukak blog aku nih pakai Google Chrome nampaklah curve tu)
  3. cannot right click okey! sebelum nih aku malas nak wat.. lagipun templete free amik jela.. ni da buat sendiri da rasa berharga la skit blog aku nih..hehe
  4. nak Open in New Tab? hold 'Ctrl'+click je la yer..
ape lagi jer?? hmm.. lupe la plak nak amik gmbr sebelum n selepas.. xpe ler.. next time! hehe..=)

chow dulu! nak tido da.. esok nak pegi menjelajah di FKE plak.. huhu





Monday, May 23, 2011

tak penah bukak ke??


wow! 10039?? banyak tul.. tu 2 hari lepas kot.. arini dah bertabah lagi la kot.. ntah aku xcheck lagi.. malas..!
hmm.. ramai betul peminat aku nih kan?? sampai beribu² email yang aku dapat.. mengalahkan artis gitu! (ops..! terperasaan la plak.. ade aku kesah??)

ekceli tu pun da terlepas target tuh! ingatkan bile d sampai 9999 aku nak show off kat sini.. tp da terlepas.. xleh nak wat ape dah la kan.. sekarang nih, dengan email yang sedia ada tu aku nak target sampai 100,000.. xpun 99,999.. agak² yahoo mail block ke x email aku bile da sampai banyak tuh??







Saturday, May 21, 2011

saya UPDATE yey!

huh!.. da lame jugak aku x hupdate blog nih..
aku bizi la.. ngan final exam.. semester khas yang berminggu² menghimpit diri nih!..
letih woo..! lepas exam je kne kemas² barang tuk pindah umah.. angkut barang dari tingkat 5 blok B masuk balik tingkat 5 blok A. cam hampeh jer.. dapat umah yang sama tinggi jer.. ingat nak rendah la sikit.. tp sama jer! hampeh tol..! tp xper.. tahan jer la tuk 10 minggu nih! xsabar tol aku nak blik kg.. huhu

and nasib baek la aku ade peneman kat sini.. hasil dari aku menapak ke PWTC aritu.. layan novel aku selama 10 minggu nih!
.. hehe

antara novel² yang menjadi mangsa aku setakat nih!


Tajuk: 7 Hari Mencintaiku
Penulis: Siti Rosmizah

First novel yang aku grab time g PWTC aritu.. dan juga novel first yang aku amik tuk baca..
citer dia best tp kurang umph skit.. aku pun xtau pe umphnye.. pape pun novel nih tetap best! novel ke 4 dari my best n paberet author! suke bile dapat kumpul semua novel die..=)


Tajuk: Aku Yang Kau Tinggalkan
Penulis: Alina Haizar

novel dari penulis ni belum penah aku baca.. jalan citer dia okey.. tp banyak la plak dia cite sal sejarah Turin.. rasanya kalu dy xtulis pun xpe kot..


Tajuk: Hanya Kau Yang Tahu
Penulis: Kamsiah Abu

pun xpenah baca buku dari penulis ni.. tengok dari sinopsis ok.. and jalan citer pun notbad la boleh diterima.. eh! kalu xditerima xde la cite ni dibukukan.. iye dok??


Tajuk: Bukan Salahku
Penulis: Liza Nur

Novel yang aku tertunggu nak baca dari awal novel nih diterbitkan lagi.. xde sape2 beli pun.. ingatkan nk pinjam jer.. tp pape pun skg dah dapat pe lagi bace lah kan?? best cite nih.. tapi best lagi novel yang penah penulis ni kuarkan dulu.. aku a bape kali da bace novel tu.. yang ni pun akan bakal dibaca berkali².. sebab aku punye ka, bape kali aku nak bace pun boleh la kan.. hehe

sekarang ngah tunggu turn nak baca M.A.I.D and ADAM DAN HAWA.. xsabar nak baca AdamHawa walaupun da banyak kali dah aku baca novel tu..hihi





sisiptepi: awak.. tahniah sebab da dapat apa yang diusahakan selama tiga tahun nih.. tahniah..tahniah..tahniah..
saya tahu awak embira bila da dapat segulung diploma tu.. saya pun penah alaminya.. kenapa saya wish kat sini?? sebab saya tahu awak xkan bacanya..











Thursday, May 19, 2011

GSC at Jusco Bandaraya Melaka

Golden Screen Cinemas at Aeon Bandaraya Melaka now opening?? haish! bile masa lak aku semangat nau nak tengok wayang nih!? haha.. mentang² la banyak citer baru terpampang skg ni kan makin laju jer biler dengar sal wayang nih,, tp not alwayz k!



semakin semangat lagi la kami nak tengok wayang bile GSC nih bagi kupon free tuk redeem ticket tengok movie.. pe lagi CHALOO kawan²..

1st day (14 Mei 2011)

aku g redeem ticket tu bertiga je.. ngan asma n fana.. yang laen semua xde kat Melaka balik kg la pe lagi hujung minggu kan tambah² nt nak wesak day(17 Mei) cuti terus la.. xramai pun yang beratur tuk redeem ticket.. kami redeem ticket dengan senang la sebab xyah nak beratur panjang kan..

hari tu kami layan citer citer nih :
  1. I am number 4
  2. The Green Hornet
Walaupun citer² tu da lame, kami tetap layan la sebab aku xlayan lagi pun citer I am number 4 tuh.. tp xpe la movie free kan, citer lama pun xkesah la.. asal dapat jejak kaki di hari pembukaan GSC Bandaraya Melaka.. hehe

3rd day (16 Mei 2011)

second day pembukaan tu kami xdatang sebab malas nak kuar.. dok umah layan tv lag best kot.. letih berSemester khas pun xabes lagi.. tp 3rd day tu kami tetap pegi jugak la.. ingatkan nak layan movie malam sebab esoknya kan cuti tp hampa bila pegi kaunter tengok² ticket da habes.. melepas plak nak layan movie.. hihi

4th day (17 Mei 2011)

mentang² la cuti.. semua orang awal² da tercegat kat depan pintu la kot.. kami pegi lewat sikit dari time pembukaan pintu.. hampa sekali lagi sebab line panjang giler nak beratur tuk redeem ticket.. melepas lagi la gamaknya!

5th day (18 Mei 2011)

pagi tu kami dapat tau kelas pagi batal! so, pe lagi.. dah la kami da bersiap tuk ke kelas terus melencong ke JUSCO.. nk try nasib lagi skali.. seawal 9.25 pagi lagi kami da de kat depan pintu.. cukup semangat x?? haha jom layan gmbr nih..




tengok tuh! ramai giler kat depan pintu.. pintu JUSCO tu pun belum bukak lagi.. tengok lah semangat tol diorg nih!

eh! aku pun ade tersepit kat tengah tu?? ish..ish..ish.. =D


tengok la panjang beratur.. tp tu gambar separuh je la..


ticket yang berjaya kami redeem.. hehe=)

tuk hari last tu kami layan cite adik², cite adik²?? cite pe??

  1. Mars need Mom
  2. RIO
katun² pun best layan tau.. syok giler tengok citer tu. tambah ² lagi kalau citer RIO.. mmg syok lah! haha.. and yang bestnya 1st time aku tengk cite 3D.. hehe NUR KASIH THE MOVIE launch malam tuh.. kire setengah jam selepas kami tengok RIO.. tp kami xleh nak p tengok la.. mata da ngantuk giler.. kepala asyik dok ingat kat katil jer.. hehe..=)




Wednesday, May 11, 2011

SAKIT HATI

mood : blajar Dreamweaver on shortsem.. best tp sakit hati sebab berebut ngan dak tu nak present dulu.. hampeh tol! tuan jong nilai pun hampeh jugak.. harap muka jer sedikit "good look" tp sayang pekak rupenya.. kesian..!

aku nak balik awal la ngok! nak ganti TIDUR! baca novel lagi best la dari dok sini..!