Friday, June 24, 2011

Tambah lagi setahun..

23 Jun 2011..Thursday~

Hari Lahir aku tu.. hmm.. da 22 tahun dah aku menjalani kehidupan seharian aku di muka bumi ALLAH ni.. Syukur Alhamdulillah.. aku berdoa agar Allah akan terus memanjangkan umur aku dan seluruh ahli keluarga aku supaya aku dapat berbakti kepada mereka semua kelak.. terutamanya umi dan abah aku yang tersayang.. rindunye nak balik kampung.~ da lama x balik.. budak rumah aku tiap² minggu balik.. hmm.. cepat la 15th julai~~



semperna besday aku nih.. dak² umah aku celeb besday aku. xde la sengsangat meriah.. tp boleh menjadikan satu kenangan yg cukup bermakna buat aku.. Terima Kasih banyak² kawan!~

dyorang paksa aku follow dyorang pegi makan pada malam before besday aku.. bukan aku xnak ikut dyorang kuar.. tp time tu aku xsehat.. demam+selsema+batuk.. tp demam aku tak melarat la.. bese² jer.. dyorang ni macam nak wat seprice(aku tau tu eja nasik..lantak r..) kat aku la.. malam tu makanan aku ditaja sepenuhnya la oleh dyorng.. plaktu dyorg siap kasi hadiah lagi..


aku dapat 2 bijik novel+befday card+muffin+belanja makan semperna besday aku nih. Thanks yer my housemate.. tau² dah deme nih aku ngah boring gler dok sini and aku perlukan novel sebagai peneman hidup aku di sini. ehehe..

kat Facebook lak penuh wish besday.. itu biasa la kan.. tp walaupun biasa bebanyak terima kasih kat kawan² yang sudi tuk mengwishkan time besday aku tuh..

tak lupe jugak Thanks tuk Ayu sebab belanja saya makan Kanny Rogers.. hehe =)

p/s: En.Zaim boleh x saya nak bende nih tuk besday saya?? hehe






Thursday, June 23, 2011

'This is Our Moment' photo contest

Entry terlekaT aku sampai 23JUn.. tolong³!!


Arini aku nak try join 'This is Our Moment' photo contest.. tp aku nak mintak tolong kengkawan blog aku skit boleh tak??

nak mintak tolong kome² semua likekan gambar saya ni boleh??


macam mane caranya kome nak tolong aku?? meh aku ajar meh.. korang follow jer 2 step nih..:


1st step: LIKE page ErnieKhairina collections ( http://www.facebook.com/pages/ErnieKhairina-collections/104406449626629 . )

2nd step: LIKE gambar saya nombor 96 ( http://www.facebook.com/photo.php?fbid=163395043727769&set=a.162465727154034.42126.104406449626629&type=1&ref=nf )


Terima Kasih yer kawan² sebab da tolong aku.. terima kasih jugak sebab tolong luangkan masa korang skit tuk menLIKE gmbr aku tu..=)







Monday, June 20, 2011

Mega Bloglist Umar Faruq

Malam ni aku nak try n error tuk masuk kelas cikgu UmarFaruq.. harap la dapat.. bukan pe nak try la jugak pemeskan blog aku nih.. nak suh orang bace isi blog aku yang x seberape nih.. korang nak join jugak?? Jom lah!.. klik header cikgu Umar yer..=)


cepat join kawan²..! sebelum 26 jun tau!~





Sunday, June 19, 2011

My Hero:: My Lover!

Harini Father's Day.. Selamat Hari Bapa tuk semua kaum adam yang dah mempunyai anak dan tak lupe jugak kepada kaum adam yang bakal menjadi bapa.. besar tanggungjawab tu and sla lah kendalikan tanggungjawab anda sewajarnya yer..=)

entry nih special khas (hmm..special ngan khas tu bkan bende yang same ke?) untuk kekasih hatiku Wan Makhzan b Wan Ismail.. sape dia?? dia lah abah kesayangan yang merangkap hero kepada Aini Makhzan -tuan empunya blog nih- ha.. tengok la kat belakang name aku tu kan ade persamaan 'Makhzan'..

ni lah Mr.abah ku yang hensem! =)
uhukk3!(terbatuk la plak.! aish klu abah baca entry nih mesti kembang 14inci lah hidung abah!hehe..)

kenapa aku sayang abah aku??
  • uih! dah nama pun abah.. memang la aku sayang sangat².. klu xde abah aku nih, xde la seorang insan yang bernama Wan Noor Aini bt Wan Makhzan nih..
  • abah seorang yang straight.. klu xstraight aku rasa aku xdapat nak sambung study..(tkutkan abah marah bile result teruk.. bile result da ok bley la aku smbung ke peringkat yang lebih tinggi..)
  • abah seorang pengurus kewangan aku yang sangat bijak!..;)
  • sebab dia sorang la abah yang aku ade kat dunia nih..=)
  • seorang yang minat bace novel macam aku..
  • dan banyak sebab lagi lah.. klu aku taip kat sini panjang la plak nt entry aku nih..



♥♥..My Mr.Financial Manager aku bersama Puan Penasihatnya..♥♥


Happy Father's Day Abah..! You are the best abah and lover that i have!.. thanks abah because be a great abah for me and adik².. Love you and Miss you so much!..♥♥


♥♥..My Beloved Happy Family..♥♥



notacinta: nak balik kg! rindu dooh ko famili.. umi! abah! nok balik.. nok tiok doh dok sini!~~




Friday, June 17, 2011

Harta Karun ku..



pada suatu zaman dahulu, sebuah kapal telah dijumpai.. ia dipercayai adalah sebuah kapal lanun yang memiliki 2 kapten yang baik hati..









lanun pertama bernama Kapten Aini Makhzan.. beliau memiki sebuah empayar blog yang agak berjaya walaupun dy nih punye lah malas nak menghupdate!...







manakala ini adalah rakan seperjuangan beliau yang juga merangkap kepada kapten kapal diatas..
namanya adalah putpanda














dengan berpandukan peta lama peninggalan harta peninggala dato' jack sparrow!.. mereka pun pergi berlayar untuk menjejaki harta karu.. ye la.. ngah pokai kan, kene la cari harta tuk digadaikan! haha










setelah perjalanan yang memakan masa beberapa jam..eh! minit... mereka dapat menjumpai harta karun yang mereka inginkan..lihatlah betapa gembiranya mereka walaupun harta² itu hanyalah gabus semata².. haha!~~






antara harta karun yang mereka jumpai!~









Muka gembira aini bile beliau dapat menjumpai harta karun ini!..









begitu juga dengan muka putpanda yang agak gembira bila mendapat pegang harta tersebut!











sedang mereka bergembira dengan harta² tersebut.. tetibe, putpanda telah memegang sesuatu yang agak keras.. dan mula lah beliau menoleh untuk melihat ape yang dipegang..! dengan serta merta, beliau bersama aini makhzan tempiiikk! dan berlari bertempiaran untuk melarikan diri dari tengkorak yang telah dipegag oleh putpanda!

*hmm.. kalu da pompuan..pompuan la jugak.xdeknya jadi lanun boleh berani sengsangat! haha




Lokasi: Midvellu...eh! MidVelly Kuala Lumpur...
Tarikh: 3 Jun 2011
Masa: Time orang pejabat rehat..
perjalanan dari Serdang ke Rawang dan berhenti di Midvely untuk melepaskan diri dari kesesakan dalam Komuter





Thursday, June 16, 2011

Entry khas tuk putpanda

Petang² rasa boring la plak.. xtau nak wat pe..

hmm.. berdasarkan tajuk entry aku hari nih.entry aku tujukan kat putpanda..
kenapa putpanda?? xde sebab yang munasabah pun.. aku saje² je sukesukigelihati nak
post sal die..lagipun dy jer yang ade kat sebelah aku nih.. hehe

nak tau sape die?? usya la kat blog die nih eh..

kenapa nama die putpanda:?

name die Puteri Noor Mastura Megat Mohd Noor..
kitorang kat kelas panggil die put..

okeh put tu da tau dari mane.. panda?
panda lak bdak laki time poli dulu bagi nama disebabkan mata dia selalu lebam bile die xcukup tido.. ce korang tengok panda., ade lengkungan bulat sekeliling mata kan?? same la tu..

so, sampai sekarang la lekat putpanda tu kat die.. time kuar cite Kungfu Panda 2 aritu die sebok² je nak tengok citer tu.. ye la.. membe baek die berlakon kan.. tapi sampai sekarang aku pun xtau die dah tengok ke belum membe baek die tu..

die ni seorang yang kompiden level yang tinggi.. semua yang ditanya memang die akan jawab,tp lepas tu die akan tanya la blik betul ke x jawapan die.. cara percakapan yang agak laju.. dy suke bercakap sorang² tp akan tetibe tanya pendapat orang..hehe..=)

put! gambar² nih aku cari khas untuk ko tau..! hehe




bibir panda yang mungil.. hehe

sanggup put nih beli Happy Meal sebab nak dapatkan membe die tuh.. hehe


putpanda bersama member seperjuangannya..=)


p/s: Put! jangan marah.. aku borim la!.. hehehe

Nora Elena last episode today! xsabar nak jengah ke Tonton.com.my!



Monday, June 13, 2011

Happy Birthday ^-^

♪♪♫ Happy Birthday to you..
Happy Birthday to you..
Happy Birthday to mereka yang dilahirkan pada bulan nie..
Happy Birthday to you.. ♪♫♪♪

Ramai nau yang dilahirkan bulan Jun ni kan.. member² aku pun ramai. so skang nih post tuk dyorg la.. nak wish Happy Birthday . semoga panjang umur and dimurahkan rezeki yang melimpah ruah. so, boleh la nanti belanja aku..

nah! aku nak bagi kek sebijik kat dyorang yang terlibat.. hehe
8th June
my beloved sister!.. happy birthday adik.. love you..!
nanti along cari hadiah ko adik.. halamak dik! along xdea nok beli lagi la buku tuk adik.. sabar yer

13th June

my BFF at jenab schooll..MAHARAH

15th June

Saem kacik pun dari Jenab jugok.. Missy Ema..


22nd June

xclassmate time form 4 n form 5.. Siti Nur Zuraida

26th June

bukan besday 2-2 orng nih yer.. sorang jer.. sis! yang baju bebunga tu.. yang bibir mungil tu bkan yer.. tu PutPanda.. hehe.. sori put.. anda pemes jap.. hehe

29th June

xclassmate merangkap salah sorg geng aku time skolah dlu, miera..


dan tidak lupe jugak kepada semua member² yang aku kenali.. HAPPY BIRTHDAY~~ (^_*)





NORA ELENA

NORA ELENA.. korang sume tau kan sal cite nih.. aku sempat tengok first episod jer kat TV3.. tu pun kejap jer.. sebab kene layan kat foyer hostel.. huish! malas aku nak lepak lelama kat situ.. lagipun selama aku dok kolej nih.. aku xkan turun semata-mata nak tengok tv.. klu tengok pun sebab turun basuh baju kat washing machine ke, discussion kat bilik tv ke.. tu je la..

melalut la ko aini.. okeh! back to main topic..

Nora Elena drama di Slot Akasia TV3 bermula 9 Mei, setiap Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam.


Sinopsis Nora Elena: (walaupun ramai dah tau.. aku nak jugak gtau..)

Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.


“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.

Barisan pelakon utama NORA ELENA..
Aaron Aziz (Seth Tan), Siti Saleha (Nora Elena), Zul Ariffin (Eid)


kan drama ni diadabtasikan dari novel Kasih Yang Suci.. bangga jap aku bile aku sememangnya dah ada novel tu.. mulanya aku tak tahu pun yang jalan citer Nora Elena tu dari novel tu, tp bile bdak kelas aku yang pinjam novel aku tu gtau baru lah aku tahu..

alla Aini, ko kan da ade novel buat ape lagi nak tengok Nora Elena nih??
  1. sebab aku memang nak tau jalan citer drama bila dia adabtasikan dari novel.. bile dah baca novel pun rasa best, tengok real lagi la kan..
  2. sebab Ana Abdullah beria² nak download citer nih
  3. banyak rumors yang kata citer tu mmg best..(mmg diakui..)
  4. banyak part yang romance..(gatal nau..haha)

aper2 pun thanks to Aspire Sempot kerana telah mendownload separuh dari cerite tuh..
tak lupa jugak kepada Kepala Bergetar yang telah menyumbangkan banyak link untuk aku download cite Nora Elena nih..


gelak gelisukahati:: ape² pun memang layan la citer nih.. dengan keromantikkan Seth Tan n kekiutan Syah Iskandar.. hehe.. gilo jap aku nih!.. haha..

masih tertunggu² ade ke mana² pengarah atau penerbit yang nak buat cite yang diadabtasikan dari novel Andai Itu Takdirnya.. xsabar rasanya nak tengok kalu ada.. hehe







Thursday, June 2, 2011

INSIDIOUS

Lepas beberapa kali aku tengok trailer cite INSIDIOUS.. malam tadi aku berasa lega bila da dapat tengok cite tu..

INSIDIOUS = Tersembunyi dan membahayakan

Sinopsis:

The film begins with a mysterious old woman (Philip Friedman) near an ominously lit back window. She smiles and then the screen flashes to black.

A couple, Renai and Josh Lambert (Rose Byrne and Patrick Wilson), and their three kids have recently moved into a new house. One morning, Renai begins looking through a family photo album. Her son, Dalton (Ty Simpkins), joins her. He asks why there are no pictures of Josh when he was a child, which Renai reasons that he has always been camera shy. After Dalton tells Renai he is scared of his new room, she calms him down and stacks a few books on a nearby shelf. Later, after finding those books laying on the floor, Renai tells Dalton to put them back after he looks at them, but Dalton claims that he didn't touch them. Sometime later, as Dalton is playing, he hears noises in the attic and goes to investigate. He steps on an old ladder to turn on the light when it breaks, causing Dalton to fall. He starts screaming after looking at a shadowy corner. Renai and Josh help him, then tuck him into bed, confident he only took a minor spill and scared himself. The next day Josh goes to wake Dalton, but he doesn't move. They rush him to the hospital where the doctors say he is in an unexplained coma. 3 months later, still in a coma, they bring Dalton home to care for him there.

Over the next few days, escalating paranormal events begin to occur. One night, after arriving home late, Josh is confronted by Renai about the mysterious happenings in the house, which she claims is haunted. When Josh doesn't believe her, she shows him a bloody handprint on Dalton's bedsheets. Shortly afterwards, Renai is almost attacked by a mysterious man in the bedroom, which triggers the house alarm. Josh rushes to Renai, but finds no one else in the room. Unable to ignore what is going on, Josh agrees to move. Moving to a new house proves fruitless for the family, as increasingly violent and supernatural events begin to occur again. Josh's mother (Barbara Hershey), believing what Renai says about the hauntings, contacts a friend of hers, Elise Reiner (Lin Shaye), who deals in paranormal activity. Later, the family, Elise, and her team, go into Dalton's room. There, she sees something on the ceiling and describes it to one of her men, who draws it. It turns out to be a dark, demonic figure with a red face.

Elise explains to Renai and Josh that Dalton has the ability to astral project. This means that he can wander around the parallel spirit world, which she calls The Further, and interact with the lost souls of the dead and demons. He does this in his sleep, which he thinks are simply dreams. She also reveals that his astral projection has attracted a very powerful red-faced demon, which has drawn Dalton into The Further and separated him from his body, in the hopes that he can take it over for his evil purposes. Elise and Josh's mother reveal to the couple that Josh also can astral project, and that he was terrorized by an old spirit during his childhood. Josh's mother then shows them forgotten pictures from Josh's childhood. In each picture, a shadowy old woman lurks ever closer behind Josh. The spirit is shown to be the old woman from the beginning of the film. Elise suggests that Josh uses his ability of astral projection to enter the Further and free Dalton's soul. Josh agrees, and Elise instructs Josh how to enter The Further, which he does successfully. Josh finds Dalton and leads him out, narrowly escaping the red-faced demon. Just before Josh himself escapes, he confronts the old woman, affirming that he is unafraid of her. The old woman retreats and looks to have been scared off. Josh awakens, as does Dalton.

Later, Dalton, Renai, and Josh's mother are in the kitchen, eating. In the other room, Josh converses with Elise when she notices something strange about him; she grabs a camera from her bag and snaps a picture of him. Suddenly, Josh goes into a rage and strangles Elise. Renai hears the noise and runs into the room to find Elise dead. She calls out to Josh, but receives no answer. She picks up the camera that Elise used from the floor, and screams. She sees, not a picture of Josh, but one of the old woman instead. Just then, Josh grabs Renai's shoulder. She turns around, gasps, and she starts to run and the screen cuts to black.


pendapat aku:

cite nih agak best jugak la.. tp ending dia buat aku xpuas hati la.. buat aku tertanya² mane peginye ayah budak tu kalau dah badan ayah dia da kne amek dek hantu tu.. haiya! fening.. nanti ade Insidious Part 2 ke?? tp sape lak nak halaukan hantu tu bile Elise da meniggal?? nt korang tengok la yer citer nih.. aku pun rasa nak tengok lagi skali..=)