Wednesday, November 24, 2010

..CUTI TIME..

balik kg.. oh! balik kampung!!..
yeah! exam da abes! tiba masa untuk aku berehat!
xsabar nak balik kg.. tp sebelum tu nak bederak dlu!!.
jalan2 keliling MALAYSIA..!( xde la sampai 1 malaysia aku jelajah..)





petikan tangan ;
ainieツ

Tuesday, November 23, 2010

m o o d oh! mood

mood aku hari ni..:

bile tgk org bawak beg besar:
wa!~~ aku pun nak balik jgk wei!

bile teringat ptg nt paper last:
wee~~ syoknyer! da abes paper dah!..=)

bile teringat itu adalah paper MATH!!:
adoyai..! sedihnya.. bile la nak abes nih!..

bile ingat nak cuti dah:
lagi la aku xsabar.. huhu!

~THE END~

p/s: now 2.15 am.. ade lagi 12hours tuk paper MATH.. huhu..
petikan tangan ;
ainieツ

Sunday, November 21, 2010

aku nak N O V E L itu!!

mood: rehat otak sblm mengira n menghafal rumus MATH.. adoyai!..

org sibuk nak exam tp aku sibuk nak cari novel.. haha.. bgus x aku??
aku da siap ade list da nak beli novel ape.. hehe

ni dia.. xbanyak pun yg aku nak.. beberapa bijik jer..
- Jodoh atau cinta =iman nizrina (udah dimiliki tgu nak baca jer..)

- Selamat Malam Kekasih =aina emir

- Sesuci kasih seorang isteri =Dzie tyea (mmbe aku da beli.. so, pinjam jer lah)

- Antara Benci dan Rindu (da bape kedai da aku pergi.. semua da abes stok!.. nak ni jagk lah!!..XKIRE usih!)

- tanpamu disisi = rabihah nur riduan (blum usya lagi.. org kate best..)

banyak kdai buku aku pegi semata2 nak cari novel antara benci dan rindu tuh!.. aiyarkk! nak wei..~~balik abes exam nih nk p round kdai buku kat kl lak.. nk try usya mintak2 la novel Antara benci dan rindu tu ade..

~THE END~

p/s: stdy la aini oi!.. nak exam esok lusa dah nih!

petikan tangan ;
ainieツ

Friday, November 19, 2010

|G E N G|

bile nak update blog jer kne pikir tajuk!.. cam nak byk2 pikir lak sal tajuk nih! huhu..
hmm.. entry arini sal raya AidilADHA la.. raya tanpa keluarga disisi.. tp bersama2 membe diUTeM.

adoi! cam sedih jgak la.. kalu kat kampung, bgun2 pagi raya abah yang kejutkan.. selalu nya ade la bunyi..
"tok..tok..tok.. bgun! siap2 pagi raya nih!.. nak g umah tokma lgi nih! cepat!" abahku mengepek.

tp, raya aritu, mmbe aku, Nad yg kejutkan..
"aini, put.. nak pegi semayang raya x nih??" dengan gaya lenggok suaranya mcam nak buat aku makin lena jer.. hoho! sabar jer la..nak bgun pun cam susah da tuh!..

then kami p la semayang raya ber5 dekat masjid lupe nama da.. tp dekat kawasan bukit beruang lah.. xjauh pun.. abes semayang, kami buat misi mencari juadah bekpes!.. ni ha masalah lagi.. xde kedai yg bukak kot! kami da kelaparan giler nih!.. nak cekau mknn ape nih?? kedai runcit pun xde byk yg bukak.. hoho..then ternmpak ade PASAR MINI SENANG kat blkg apartment kami nih!(uish! upgrade yer..apartment tuh!hihi)

bru balik smyg raya..(on the phone with umi n famili di kg.. huhu)


mintk tolong adik nih belikan roti wat juadah raya.. huhu..

juadah raya kami..

ape kami wat di hari raya??
ni ha cite nye..
Jom GENG pengembaraan bermula!! hihi..



kami round kat MAHKOTA PARADE ramai2.. xde la rase sunyi sgt kan.. hihi
nk suasana raya lagi, kami pakai bju kurung.. ayu gitu!heheh...





sapa kate kami xberkorban.. kami berkorban jgk tau!.. korban sembelih ayam!! hehe..
kalu kome mata tajam.,. kome nmpak duit terbang bersama ngan kepak ayam tuh! huahhhahaha!



lepas puas mengeyangkan diri di situ.. kami p wat lepak tepi laut lak.. lepak di MASJID SELAT MELAKA.. syok jer dok situ..
tenang sangat2 rasanya.. siap de jumpe pakcik PEACE lagi.. hehe..

ai!.. raya haji pun dapat duit raya ke??




lepak situ sampai maghrib then ke TESCO lak.. cari barang skit..lame gler nak menunggu tuk membayar.. ramai org tp cashier yg bekerjanya ciput jer orgnye.. lak tu semua org xley nak tolong cashier yg ade tu tuk sumbat barang2 yg dyorg beli tu masuk plastik.. ape salahnya turunkan darjat tu tuk tolong cashier tu wat kerja.. da tau orgnya ramai tolong la..! bengang nih!.. teringat kat uncle tuh! barang dy dah la banyak, dy boleh jer tgk cashier tu masukkan brg2 dy..! aisH!..

sambung balik pengembaraan kami nih!.. malam tu kami dinner kat umah kak era n famili a.k.a umah tokey kedai AYUSRI.. kedai yang kami mencari mkann tuk mengenyangkan perut kami nih!.. hehe

abes tu, kami balik umah ciksu untuk mendapatkan sedikit entertainment!.. layan sampai 3 movie beb!..


best cite2 nie.. semua genre kami tgk.. hoho

esoknya.. kami balik APARTMENT kami balik tuk meneruskan perjuangan kami sebagai student.. huhu...

~THE END~

p/s: arini paper 2nd last! oyeah! ade lagi 1 paper akan datang on 23rd nov nih!..adoi! camne la resultnye nanti..=(

petikan tangan ;
ainieツ

Wednesday, November 17, 2010

Aidil A D H A....

mood malam raya: kuar mkn malam dkat Rest. MOHD AINI.. kedai aku tuh!

usya sorg mamat kat situ.. =). pastu malas nk blik umah lagi so, meronda lah.. wee~~

dari bukit katil ke semabok..
then masuk banda hilir..lalu pulau melaka..
ronda lagi!.. ai! pompuan merayau tengah2 mlm.. xelok lah.. ish3! ngee~~

sampai DP.. ingt nak lepak situ.., kegelapan la plak..KANCEL!
msuk kg.MORTEN.. bergambar jap..







hoho.. nt melaka nak ade monorel.. huhu..bru aku tau..

pusing-pusing lagi cari PIRATE PARK!.. aiyark! tutup la der! xley nak berjoli.. huhu..
kitorg jln lg.. kt situ we ol's jupe NYAH u".. kelas gitu! ngah waiting pelanggan!.. NGO pun ade bak kate Putpanda.. hoho.. name laen bagi GRO...

dlam kete kitorg gelak sakan.. nak wat camne, dreba ktorg tibe2 xingat signboard..ape yg merah semuanye dy nak redah..padahal da lesen BESAU da dy tu.. hehe..

nad ni ade signboard aku nak tunjuk kat ko.. ingat yer..



tanda ni ko jgn ikut yer.. somenye salah!.. haha


anyway!..SALAM AIDILADHA dari aku di perantauan.. huhu

petikan tangan ;
ainieツ

Tuesday, November 16, 2010

esok R A Y A la wei..?!

mood: cuti exam sebab raya haji..~~
perasaan: wei! xbalik raya la.. paham2 jer la macam mane perasaanku.. huhu

ni kali kedua aku xberaya AIDILADHA ngan famili.. nasib baek Raya Haji.. kalu Raya POSO pete amat lagi la aku kelik.. huhu.. xde la terasa sgt kesunyiannya.. sebab dak2 umah aku semuanya xbalik.. nak mampos klu blik! buatnya xdapat blik sini khamis nt, xmenjawab prekso la! merendahkan lagi result! huhu

ape2 pun SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA to all readers yg membaca yer..=)

petikan tangan ;
ainieツ