Friday, November 19, 2010

|G E N G|

bile nak update blog jer kne pikir tajuk!.. cam nak byk2 pikir lak sal tajuk nih! huhu..
hmm.. entry arini sal raya AidilADHA la.. raya tanpa keluarga disisi.. tp bersama2 membe diUTeM.

adoi! cam sedih jgak la.. kalu kat kampung, bgun2 pagi raya abah yang kejutkan.. selalu nya ade la bunyi..
"tok..tok..tok.. bgun! siap2 pagi raya nih!.. nak g umah tokma lgi nih! cepat!" abahku mengepek.

tp, raya aritu, mmbe aku, Nad yg kejutkan..
"aini, put.. nak pegi semayang raya x nih??" dengan gaya lenggok suaranya mcam nak buat aku makin lena jer.. hoho! sabar jer la..nak bgun pun cam susah da tuh!..

then kami p la semayang raya ber5 dekat masjid lupe nama da.. tp dekat kawasan bukit beruang lah.. xjauh pun.. abes semayang, kami buat misi mencari juadah bekpes!.. ni ha masalah lagi.. xde kedai yg bukak kot! kami da kelaparan giler nih!.. nak cekau mknn ape nih?? kedai runcit pun xde byk yg bukak.. hoho..then ternmpak ade PASAR MINI SENANG kat blkg apartment kami nih!(uish! upgrade yer..apartment tuh!hihi)

bru balik smyg raya..(on the phone with umi n famili di kg.. huhu)


mintk tolong adik nih belikan roti wat juadah raya.. huhu..

juadah raya kami..

ape kami wat di hari raya??
ni ha cite nye..
Jom GENG pengembaraan bermula!! hihi..



kami round kat MAHKOTA PARADE ramai2.. xde la rase sunyi sgt kan.. hihi
nk suasana raya lagi, kami pakai bju kurung.. ayu gitu!heheh...





sapa kate kami xberkorban.. kami berkorban jgk tau!.. korban sembelih ayam!! hehe..
kalu kome mata tajam.,. kome nmpak duit terbang bersama ngan kepak ayam tuh! huahhhahaha!



lepas puas mengeyangkan diri di situ.. kami p wat lepak tepi laut lak.. lepak di MASJID SELAT MELAKA.. syok jer dok situ..
tenang sangat2 rasanya.. siap de jumpe pakcik PEACE lagi.. hehe..

ai!.. raya haji pun dapat duit raya ke??




lepak situ sampai maghrib then ke TESCO lak.. cari barang skit..lame gler nak menunggu tuk membayar.. ramai org tp cashier yg bekerjanya ciput jer orgnye.. lak tu semua org xley nak tolong cashier yg ade tu tuk sumbat barang2 yg dyorg beli tu masuk plastik.. ape salahnya turunkan darjat tu tuk tolong cashier tu wat kerja.. da tau orgnya ramai tolong la..! bengang nih!.. teringat kat uncle tuh! barang dy dah la banyak, dy boleh jer tgk cashier tu masukkan brg2 dy..! aisH!..

sambung balik pengembaraan kami nih!.. malam tu kami dinner kat umah kak era n famili a.k.a umah tokey kedai AYUSRI.. kedai yang kami mencari mkann tuk mengenyangkan perut kami nih!.. hehe

abes tu, kami balik umah ciksu untuk mendapatkan sedikit entertainment!.. layan sampai 3 movie beb!..


best cite2 nie.. semua genre kami tgk.. hoho

esoknya.. kami balik APARTMENT kami balik tuk meneruskan perjuangan kami sebagai student.. huhu...

~THE END~

p/s: arini paper 2nd last! oyeah! ade lagi 1 paper akan datang on 23rd nov nih!..adoi! camne la resultnye nanti..=(

petikan tangan ;
ainieツ

3 comments:

ain chan said...

weh mantera tu wat aku x bole tito taw..huuuuuuuuu...

>>tp raye korban kali best even not with family.... but korban wet....

Anonymous said...

sungguh indah kenangan ini....

ainieツ said...

yup.. kenangan di melaka.. beraya without famili... hhuhu