Sunday, April 17, 2011

Melaka Wonderland Theme Park & Resort

sejak 1st day kitaorang jejak kaki ke UTEm, hari² kami lalu depan Wonderland..
terliur² kami nak menjenguk ke dalam sana.. Wonderland?? ape tu??

The idea of creating a hallmark that would add to the attractions and uniqueness of Melaka was the very reasons why Melaka Wonderland Theme Park & Resort was developed.

Melaka Wonderland Theme Park & Resort is the region’s newest water theme park and resort located in Ayer Keroh Melaka, one of Malaysia’s most popular destinations. Melaka Wonderland is the latest tourist attraction for both local and overseas tourist. It is a complete water park experience for everyone - families, kids, teens and thrill seekers alike. From high-speed water slides to tranquil greenery, the Melaka Wonderland Theme Park & Resort would excite any visitor.

This unique water theme park features 16 attractions, namely Tornado Chaser (1st in Malaysia), Lazy cum Crazy river, 1 Big Wave pool, Adventure Island and is surrounded by 360 hectares of natural recreational forest. Melaka Wonderland’s exclusive attractions promise unlimited fun, taking every visitor on a thrilling ride and breathtaking view of a natural forest.

Location:


setelah hari demi hari, bulan demi bulan.. tahun demi tahun,,opss! salah la.. xsampai setahun pun la wei!..kami dapat jugak me'masak'kan kaki kami di sana.. tu pun sebab kitorang ade kupon tu beli 1 tiket percuma lagi 1 tiket. save la skit.. lo x, lagi lama la kami dapat nak jejakkan kaki kami ke sana. haha

Setelah semalaman kami keletihan balik dari berBeque di Pantai Puteri bersama dak2 kelas.. uih! berBeque nah! BBQ sudah la.. esokkannya kami menjejakkan kaki ke Wonderland plak.. kami berlima perg bersama2 Famili Asma.. lagi ramai lagi SYook!.. tp mmg betul2 syok la walaupun kaki kami dimasakkan..
jum kita layan gambar..malas nak cakap banyak dah..hihi=)


apa2 pun.. sebelum kita bergelumang ngan air.. kita breakfast dulu yer.. cari makanan kat 7sebelas jap!


















lepas tu kami merendek dulu ke Pahlawan Walk n Tebing pantai Eye On Malaysia.. balik² umah malam tu tido keletihan.. haha




2 comments:

Dda Ly said...

aaa ebst nye! wajib bawak anak² ni dik..:)

meh ke rumah..
~ole² dari sahabat...:)~
keep in touch ye..♥♥♥

ainieツ said...

@Dda Ly
mmg best pun kak.. i bwak la anak² akak ke sini..BEST!=)